Logo
Одштампајте ову страницу

VisMedic – најбољи стартап у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pobedring123БЕОГРАД - Удружење младих привредника Србије у Привредној комори Србије организовало је другу годину за редом такмичење за најбољу нову фирму-стартап под називом „Ринг Србија“.

 

Титулу најбољег освојио је “VisMedic” - онлајн клиника која омогућава пацијентима да се консултују са лекарима путем видеа, разговора преко Интернета или разменом порука. У речнику младих предузетника, “VisMedic" повезује пацијенте и лекаре преко видео, аудио и ‘чет’ линка.

 

Власник VisMedicстартапа Горан Оцокољић изјавио је да је поносан што ће представљати Србију на регионалном “Get in the Ring” такмичењу у Софији. Победа на овом такмичењу омогућава учешће на светском првенству стартапова у Јужној Америци, у марту 2016, где победника чека награда у вредности од чак милион евра, објавила је Привредна комора Србије.

 cka

 

Бранислав Николић, председник такмичења “Ринг Србија”, који је и сам млади предузетник, рекао је да је Србија једна од преко педесет земаља која има прилику да пошаље свог представника на седмо финално “Get in the Ring” такмичење које има за циљ да помогне стартапима да кроз менторство, умрежавање и лакши приступ неопходним финансијским средствима постану брзо-растуће компаније.

 

Учесници овогодишњег такмичења припремали су се уз стручну помоћ УСАИД-овог Пројекта одрживог локалног развоја. Подршку такмичењу пружилу су и Министарство омладине и спорта, Град Београд, Привредна комора Србије, а поклоне за такмичаре обезбедили су компанија Microsoft,  ITC Hub i Link Group.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 јануар 2016 15:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015