Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатне креативне радионице „Нове старе крпице – уметничка рециклажа“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

krpiceБЕОГРАД - „Пријатељи деце Звездаре”, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, и ове зиме, организоваће циклус бесплатних креативних радионица за тинејџере под називом „Нове старе крпице – уметничка рециклажа“.

 

Програм се организује од 4 - 12. Фебруара, радним данима од 14 до 16,30 часова у МЗ „Липов лад“, Булевар краља Александра 298 (за време фебруарског распуста), најавила је општина Звездара.

 

Програм је намењен деци и младима од 13 до 19 година, а одвијаће се кроз циклус од 7 едукативно - креативних радионица у области уметничког стваралаштва, уз акценат на рециклажу и екологију.Уз стручно вођење примењене уметнице Мине Симић, учесници ће се бавити креативном рециклажом и од делова старе одеће, различитих тканина и другог рецикажног материјала израђивати оригиналне комаде одеће, модне детаље и друге предмете различитих облика и намена.

 

Циљ програма је да учесницима помогне у стицању нових знања и подстакне их на самостални и креативни стваралачки рад, којим ће у будућности обогатити своје слободно време и пружити им могућност да га на креативан, користан и забаван начин проведу, као и да млади схвате везу између уметности и бриге о животној средини и да их мотивише да се у свакодневном животу одговорно понашају према окружењу.Посебан циљ програма је да учесницима пружи знања и вештине потребне за стварање креативних и употребљивих предмета од рециклираног материјала.

 

На последњем сусрету биће организована презентација радова насталих на радионицама, на коју ће бити позвани и родитељи и пријатељи, а свим учесницима ће бити уручена признања за учешће.Пријатељи деце Звездаре позивају тинејџере да се пријаве што пре јер је број места ограничен.

 

Координаторка програма: Милица Момчиловић, моб. 061/6908123Водитељка радионица: Мина Симић, моб. 060/0985670. Бројеви телефона за пријављивање: 061/6908123 или 060/0985670 еmail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 јануар 2016 21:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015