Logo
Одштампајте ову страницу

Програм стипендирања студената – зима 2016

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stipendiranjeБЕОГРАД - Европски покрет FUTURIS, у складу са својим циљевима промовисања важности секундарног образовања код омладине, у сарадњи са Образовним центром EQUILIBRIO организује и током зиме 2016. Програм стипендирања студената.


Програм стипендирања студената – зима 2016. осмишљен је тако да заинтересованим студентима београдских факултета и високих струковних школа омогући похађање ПРЕМИУМ курсева страних језика, језичких радионица и специјализованих семинара, уз издавање и оверу званичних уверења и сертификата. Право на конкурисање имају студенти који до сада нису користили овај вид стипендије у претходним Програмима стипендирања студената.


Програм почиње у првој половини марта 2016. и траје три месеца. Похађање курса страног језика је обавезно, док су радионице и семинари факултативни. Настава ће се одржавати радним данима (у поподневним и вечерњим терминима) и викендом (у дневним терминима).


Уколико се студент уписује на језик који је већ учио, улазним тестирањем биће прецизно утврђен тренутни ниво његовог предзнања и сходно томе биће уписан на одговарајући ниво учења. Улазно тестирање подразумева израду писменог теста који обухвата граматичке и лексичке јединице одређеног језика и ради се искључиво у просторијама Центра EQUILIBRIO.


Детаљи конкурса


Програм почиње у марту 2016. и траје 3 месеца. Настава ће се одржавати радним данима (у поподневним и вечерњим терминима) или викендом (у дневним терминима). Похађање ПРЕМИУМ курса страног језика је обавезно, док су радионице и семинари факултативни.
Да би стипендија била одобрена, потребно је испунити два услова:


- да је студент уписан на неки од државних или приватних факултета и високих струковних школа са територије Београда
- да студент има пребивалиште на територији Републике Србије, Републике Српске или Црне Горе


Право на конкурисање имају студенти на основним струковним, академским, мастер или докторским студијама, као и студенти који до сада нису користили овај вид стипендије у претходним Програмима стипендирања студената.


Просек оцена на факултету не узима се као критеријум за одобрење стипендије. Тиме је омогућено похађање Програма и студентима који имају нижи просек оцена, а жељу за учењем и усавршавањем страних језика. Међутим, број стипендија је ограничен, па се због тога редослед пријављивања строго поштује.


Језици које можете похађати у оквиру овог програма су: енглески, немачки, италијански, руски, норвешки, шведски, шпански, француски, португалски и арапски.


Детаљне информације о програму, улсовима и начину пријављивања можете прочитати на: www.stipendijezastudente.com.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 05 фебруар 2016 19:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015