Logo
Одштампајте ову страницу

Посао за младе стручњаке

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zumtobelБЕОГРАД - Привредна комора Србије и аустријска Cumtobel група позвали су дипломце који су завршили електротехнички или архитектонски факултет да се пријаве на конкурс за посао у Пројектантском бироу за расвету, који ће та компанија, светски познат произвођач најмодерније лед расвете, отворити у Београду најкасније до 1. маја 2016.


Ангажман аустријске фирме договорен је приликом недавног сусрета премијера Александра Вучића, представника министарстава привреде, финансија и ПКС са представницима Cumtobel групе, објавила је Привредна комора Србије.


Конкурс за посао Пројектанта расвете отворен је 1. фебруара а 15 младих академаца имаће прилику да постану део тима Cumtobel групе (Zumtobel Group). Тиме ће им бити омогућено да стекну најнапреднија знања и искуство. У другој фази развоја, компанија у Србији планира да запосли још 50 дипломаца.


“Одлична је вест да је једна од најреномиранијих фирми из области модерне технологије расвете одлучила да истраживачки биро из Пољске пребаци у Београд. То је потврда да имамо квалитетне, високообразоване младе људе, способне да буду део великих компанија“, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, после састанка са представницима Cumtobel Group.


Председник ПКС наглашава да је са представницима компаније договорено низ корака за даљу сарадњу и да ће већ следеће недеље бити организовани разговори са деканима факултетима у Србији. ПКС је посвећена интензивирању сарадње привреде и науке и настоји да допринесе јачању веза компанија и образовних институција, додаје Чадеж.


У плану ширење на целу Европу


Истичући да је Београд идеална локација за седиште Пројектног бироа, Иван Лазаревић, директор представништва Cumtobel групе у Србији, објаснио је да ће Центар у првој фази опслуживати потребе компаније на простору Централне и Источне Европе, а да је у плану ширење на целу Европу. Лидл, Шпар, Сваровски, Дајхман, Ауди, само су неки од купаца Cumtobel групе.


“Пратећи тренд светских компанија одлучили смо да Центар лоцирамо у Србији”, објашњава Лазаревић и додаје да је на одлуку утицао и повољан географски положај, погодан порески систем, као и високообразован и стручан кадар.


Лазаревић је подсетио да је Cumtobel група донирала модерну ЛЕД расвету за једну улицу у Београду и две у Нишу, као и паметни оперативни систем који ће унапредити функционисање инфраструктуре на тим градским саобраћајницама.
Cumtobel група из Дорнбирна, од породичне фирме основане 1950. године постао је интернационална компанија, једна од водећих у области иновативних решења за расвету и производњу пратећих компоненти.


Групација је излистана на бечкој берзи (ATX) и тренутно запошљава 7.234 радника, а у 2014. години је остварила обрт од 1,3 милијарде евра (ЕБИТ 41,1 милион ЕУР).

 

Поседује 14 производних погона на четири континента и продајне објекте у око 90 земаља. Компанија се константно шири преузимањем других брендова, а 2006. је изашла на берзу.

 

Највећи појединачни акционар је и даље породица Cumtobel групе са 35 одсто акција.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 фебруар 2016 22:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015