Logo
Одштампајте ову страницу

Отворене треће Спортске игре младих Србије 2016

Оцените овај чланак
(3 гласова)

vranjesimБЕОГРАД - Врање је овог месеца центар спорта, младости и будућих шампиона! На дупке пуном Тргу Станише Стошића у уторак, 10. маја свечано је отворена највећа балканска спортска манифестација за најмлађе – Спортске игре младих Србије 2016.

 

Градоначелник Врања Зоран Антић пожелео је малим спортистима да остваре добре резултате на такмичењима у Врању и стекну нова пријатељства.


Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић поручио је малишанима да се боре у духу олимпизма и фер-плеја.


- Победе које мали спортисти буду остварили у Врању нису ништа мање од победа које ће спортисти остварити ове године на Олимпијским играма у Рију, поручио је шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт.

 

Идоли својим вршњацима


Министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић честитао је најмлађима што ће изласком на спортске терене постати идоли својим вршњацима и другим генерацијама које долазе.


- Научите да изгубите, научите да победите, научите да поштујете ваше супарнике али и ваше другаре, и створите нова пријатељства – рекао је министар Удовичић.


Председник Организационог одбора Спортских игара младих Здравко Марић очекује да ће ове године у Србији учествовати више од 40.000 школараца који ће прве победе остварити баш у Врању овог викенда. У претходне две године на Играма у Србији учествовало је више од 50.000 деце, а од 1996. више од милион деце на Балкану.


- Спорт би требало да буде први одабир сваког детета. Важно је да најмлађи буду окренути спорту, а наш пројекат управо то омогућава свим основцима у региону, рекао је Марић.


Спортске игре младих у недељу, 15. маја, добиће прве победнике. Деца која буду остварила најбоље резултате на државном првенству Малих олимпијских игара у Врању добијају као награду путовање у Сплит, где ће се крајем августа такмичити у малом фудбалу и атлетици са својим вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине.


Дан раније, 14. маја, на Тргу Станише Стошића у Врању од 19:30 сати поп певач Жељко Васић одржаће концерт као поклон Спортских игара младих граду Врању и малим спортистима који се такмиче на Играма.


Спортске игре младих су највећа регионална спортска манифестација за децу и омладину. Одржавају се већ 20 година под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“.


До сада је на Спортским играма младих у Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији учествовало више од милион деце различитог узраста, која су кроз дружење и спорт промовисала здрав начин живота и одрастања кроз разумевање, пријатељство, солидарност и фер-плеј.


Спортске игре младих биће ове године организоване у више од 25 градова Србије. Током пролећа и лета деца школског узраста моћи ће потпуно бесплатно да се такмиче у малом фудбалу, одбојци на песку, уличном баскету, рукомету, одбојци, стоном тенису, тенису, атлетици и шаху.


Првопласиране екипе и појединци – победници градова - учествоваће на државном финалу које ће бити одржано крајем јула. Победници државног финала путују на бесплатно мини-летовање као учесници завршнице Игара у Сплиту, где ће им се придружити најуспешнији мали спортисти из Хрватске и БиХ.


Спортске игре младих подржали су Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта Републике Србије, као и Савез за школски спорт Србије који је и технички партнер Спортских игара младих.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 12 мај 2016 21:23
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Најновије од Александра Гавриловић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015