Кућа Добрих Вести

Login

Српски студенти ушли у финале EBEC такмичења

Оцените овај чланак
(3 гласова)

besttt43434БЕОГРАД - Србију ће на највећем студентском европском инжењерском такмичењу представљати чак два тима.

 

Млади инжењери широм Европе ускоро крећу пут српске престонице, која је овогодишњи домаћин EBEC такмичења.


Финале европског инжењерског такмичења EBEC одржаће се од 1. до 10. августа у Београду. Међу више од 6500 студената инжењерских струка, 120 најбољих који су прошли селекцију представиће неке од најпрестижнијих европских универзитета у надметању за титулу најбољих европских инжењера.


Организатори овогодишњег финала, Удружење студената технике Европе ─ BEST Београд, посебно су поносни на чињеницу да су на регионалној рунди „ EBEC Балкан” у Подгорици такмичари са Универзитета у Београду заузели прво место у обе категорије, тим „Експерти” у Студији случаја и тим „ЕТА” у Тимском дизајну.


"Велика нам је част што смо имали прилику да претстављамо Београд на балканској рунди такмичења и право је задовољство вратити се кући као победник у заиста јакој конкуренцији и са освојеном картом за финално европско такмичење. Надамо се да ћемо се за време финала показати као добри домаћини, да ћемо уживати на самом такмичењу, упознати најбоље младе инжењере остатка европе и победити их", - поручују Милош, Вељко, Михаило и Александар, чланови тима ЕТА, студенти Машинског факултета.


Наши представници у категорији Студија случаја, студенти Факултета организационих наука, Саобраћајног факулета и Грађевинског факултета, Милица, Стефан, Владимир и Валерија су оптимистични и полажу наду да ће им, поред знања и вештина, и име које су одабрали допринети у достизању титуле најбољих: ,,Nome nest omen - Име је знамење, а ми смо Експерти и то ћемо и доказати”.
Допринос овог догађаја инжењерству и инжењерима у Србији препознале су многобројне институције, а битан допринос такмичењу ће дати и компаније које дају пуну подршку пројекту са циљем да ступе у контакт са најперспективнијим младим стручњацима.

 

 

„Учесници EBEC финала ће, поред могућности да докажу своје знање и иновативност, упознати покровитеље такмичења ─ представнике водећих светских компанија, сазнати висе о њиховим студентским програмима и тако доћи до прилике за запослење, што је заиста огроман каријерни одскок”, истиче Тамара Ковачевић, координатор за односе са компанијама EBEC Финала.


Удружење студената технике Европе ─ BESТ Београд је невладина, непрофитна и аполитична студентска организација. BEST (енг. Board of European Students of Technology) окупља студенте-волонтере техничко-технолошких и природно-математичких факултета на 95 универзитета у 33 земље широм Европе. BEST Београд је кроз своје актвности омогућио да више од 1200 студената Универзитета у Београду посети академске семинаре, инжењерска такмичења и културне размене широм Европе, као и да више од 1500 европских студената упозна Београд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 02 јун 2016 13:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија