Кућа Добрих Вести

Login

Почела манифестација „Новосадско БИГ дечије лето 6“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

decijeleto0000НОВИ САД - Традиционална манифестација посвећена деци, Новосадско БИГ дечије лето 6, одржава се Новом Саду по шести пут, под слоганом „Гориво за мозак и срце“ од 19. јуна до 26. августа.


Током трајања овогодишње приредбе биће организовано више од 200 активности за децу различитог узраста.


Након отварања, од понедељка, 20. јуна, децу очекује 70 дана програмског шаренила: концерти, позоришне представе, перформанси, филмске пројекције, научне и језичке радионице, креативно-едукативне, уметничке и спортске радионице током којих ће малишани пре свега ући у музејске, галеријске и остале просторе намењене њима где ће се упознати са значајним уметничким делима, старим занатима, проналасцима великих научника, језицима и културама других народа.


Овогодишњу манифестацију ће обележити програм за децу у тржном центру „БИГ“ који ће бити организован сваког уторка и четвртка, током јуна и јула, од 18 до 20 часова где ће малишани и њихови родитељи имати прилику да уживају у бројним представама, перформансима, мађионичарским триковима и радионицама инспирисаним кинеском и кубанском културом, смех јогом, а откриће и интересантне експерименте.


Забава за најмлађе и њихове родитеље ће се током викенда одржавати на шпицу новосадске плаже „Штранд“ у оквиру колажног програма „Штрандарије“ који ће обухватити представе, перформансе, различите рекреативне, забавне и образовне радионице за најмлађе током целог лета.


Ове године ће бити приређене и радионице о дизајну и архитектури за децу старијег узраста, од 10 до 14 година, којим Дечији културни центар Новог Сада најављује будуће програме посвећене тинејџерима.


Програми ће бити реализовани на преко 30 локација у Новом Саду, уз учешће институција и организација које се баве децом и трајаће све до 26. августа. Готово сви програми и радионице Новосадског БИГ дечијег лета 6 су бесплатни за све учеснике.


Списак свих радионица, сатница, начин пријаве учешћа, цене дневне партиципације као и информације о узрасту којем је намењен одређени програм, доступни су на сајту www.novosadskodecijeleto.info или на званичној фејсбук страници Дечијег културног центра.
Новосадско БИГ Дечије лето 6 организује Дечији културни центар „Деци на дар“ из Новог Сада, уз подршку Града Новог Сада и тржног центра „БИГ“.


За све додатне информације, заказивање гостовања у вашем програму или достављање фото и видео материјала, можете писати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или позвати на +381649208222.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 22 јун 2016 12:28
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија