Logo
Одштампајте ову страницу

Обележена годишњица Организације српских студената у иностранству

Оцените овај чланак
(3 гласова)

osis343434БЕОГРАД - Организација српских студената у иностранству (ОССИ) обележила је протеклог викенда свечаним скупом у Дому Народне скупштине Србије 19. година постојања, а међу гостима је био и један од оснивача ОС СИ, актуелни кандидат Србије за генералног секретара Уједињених нација Вук Јеремић.

 

Подршку младим студентима који се школују у иностранству дали су и министар одбране Зоран Ђорђевић, потпредседник Скупштине Србије Верољуб Васић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, док им се један од оснивача организације Јован Ратковић обратио видео линком.

Сви они су студентима пожелели да се након завршетка студија врате у Србију, за коју наводе да је другачија и боља него што је била у време оснивања организације 1997. године.


"Не очекујемо да ћете се сви вратити, али желимо да се врати већина. Потребни сте нам као и ваше знање и вештине", навео је Васић, подсећајући да је ОССИ дала више министара и друге угледне личности.
Министар одбране сматра да су српски студенти који су се определили за школовање у иностранству постали "својеврсан мост Србије ка свету".


"Школовањем на универзизтетима широм света, стицали сте, не само знање и вештине, већ и пријатеље који заједно са вама могу у значајној мери допринети напретку наше отаџбине и угледу у свету", навео је Ђорђевић.
Напомињући да универзитети у Србији развијају сарадњу и на унутрашњем плану и у међународним оквирима, Ђорђевић је присутнима представио организацију српског Универзитета одбране, изразивши наду да ће неки од студената постати полазници постдипломских студија на том универзитету.
Јеремић је навео да му је велика част и привилегија што је оснивач организације која је на почетку бројала 15, а данас више од 10.000 студената из Србије који се школију у иностранству.


Према његовим речима, организација је настала из јаке жеље да се Србија промени набоље.


"Неке жеље и очекиваја су се испуниле, а нека и нису. Мислим да је сада Србија далеко боље место за живот него што је то била 1997. године", навео је Јеремић, поручујући студентима да се не плаше постављања великих циљева.


Председник организације Александар Јаковљевић представио је досадашње деловање ОССИ као и планове за наредну годину, посебно истичући да је организација успела да реши проблем око нострификације диплома.

 

Извор: ПКС/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 август 2016 22:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015