Кућа Добрих Вести

Login

У Ужицу свечано отворен 49. Србија рели

Оцените овај чланак
(2 гласова)

AMSSUZICE2409 УЖИЦЕ - У организацији Ауто-мото савеза Србије синоћ је у Ужицу отворен je  49. Србија рели, највеће домаће такмичење у аутомобилизму.

 

 

Уочи церемонијалног старта, који се данас и сутра вози на стазама у околини Ужица, присутнима су се обратили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, градоначелник Ужица Тихомир Петковић и, у име организатора, председник АМСС Мирко Бутулија, саопштено је из АМСС.

 

Пожелевши срећу такмичарима, министар Александар Вулин, похвалио је организаторе и изразио  задовољство што је у прилици да присуствује отварању релија.

 

Ужице се поноси Србија релијем, рекао је градоначелник Петковић на свечаности у центру града, и додао да је ово велики догађај за аутомобилизам у Србији, те да му је изузетна част што је домаћин овог престижног такмичења.

 

 

Председник АМСС Мирко Бутулија, пре него што је дао знак за старт, захвалио се свима који су допринели да се манифестација Србија рели одржи, истакавши да је рекордан број пријављених на овогодишњем релију показатељ да се сав уложен труд исплатио. АМСС ће наставити да и убудуће улаже средства у развој ауто спорта, са циљем да допринесемо његовој већој афирмацији у нашој земљи и тиме обезбедимо његов континуитет, рекао је Бутулија и поздравио такмичаре.

 

За наступ на овогодишњем релију пријављено је чак 50 посада, односно рекордних 100 такмичара, а поред најбољих из Србије у овом спорту, ту су још и такмичари из Уједињених Арапских Емирата, Бугарске, Немачке, Шведске и Словеније.

 

Љубитеље ауто спорта за викенд очекује атрактивна вожња на захтевним стазама ужичког краја – Локва, Дубоко и Голден.

 

Србија рели, као такмичење са најдужом традицијом у региону југоисточне Европе, и ове године бодује се за Европски рели трофеј, Балкански рели трофеј, Централно европску зону (ЦЕЗ), шампионате Бугарске и Србије.

 

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено субота, 24 септембар 2016 10:58
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија