Кућа Добрих Вести

Login

Још једна победа матаматичара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

matematicairrrr45454Екипа Математичке гимназије из Београда освојила је прво место, али и појединачне награде на такмичењу „Математички вишебој“ у Москви.


Од 1. до 4. новембра 2016. године у Москви, одржан је традиционални екипно-индивидуални турнир „Математички вишебој“.

 

Организатор овог такмичења је гимназија „Колмогоров“.


И ове године Математичка гимназија добила је позив да учествује на овом изузетно престижном такмичењу. Учествовало је 25 тимова из целе Русије, Казахстана и Белорусије, саопштила је Математичка гимназија.


У екипном такмичењу (збир бодова у три индивидуална и у једном тимском такмичењу), тим Математичке гимназије је освојио прво место и прву награду.


У појединачној конкуренцији (збир бодова у три дисциплине) освојили су: Огњен Тошић – прву награду, Никола Раичевић – прву награду, Алекса Милојевић – другу награду, Игор Медведев – трећу награду.


Вођа овог тима био је професор Бобан Маринковић, саопштила је Математичка гимназија.


Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је ученицима на освојеној медаљи.


„Наши најбољи млади математичари још једном су показали да је Србија земља талената које морамо да негујемо, пружајући им пре свега адекватан систем образовања који ће их ојачати за изазове савременог окружења у којем се посебно цене математичко и информатичко знање. Наш задатак као државе је да развијамо кадрове, почев од основног и средњег образовања, али и да стварамо и унапређујемо амбијент у којем најбољи стручњаци имају где да остану“, изјавила је Матић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 новембар 2016 17:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија