Logo
Одштампајте ову страницу

Студирајте на француски начин

Оцените овај чланак
(7 гласова)

studirajufrБЕОГРАД - Амбасада Француске и Француски институт у Србији отварају од 9. новембра 2016. до 17. марта 2017. године конкурс за доделу стипендија владе Републике Француске за мастер 2 и докторске студије у коменторству за универзитетску 2017/2018. годину.

 

 

Ове стипендије Француске владе имају за циљ јачање веза и сарадње између две земље као и подстицање мобилности студената. Стипендије су намењене кандидатима који имају добар ниво француског или енглеског језика, квалитетан академски профил и отворене су за све струке и студијске програме у Француској. Око 450 дугорочних стипендија додељено је од 2002. године студентима који су желели да се упишу на мастер 2 или да заврше докторат у Француској. Последњих пет година, Влада Републике Француске одвојила је више од милион евра за разне програме стипендија.
Локална Фејсбук страница "Kампус Франс", француске агенције која се бави промоцијом француског високог школства, на српском језику, омогућава студентима из Србије да се боље припреме за своје студије.


Kоје све предности нуди Француска како би се студенти из Србије определили за студирање на француски начин била је и тема путујућег студентског сајма одржаног у Новом Саду.

 

Француске студије и диплома начин су да се амбициозни млади издвоје из своје средине и стекну боље адуте у потрази за радним местом или бољим послом.

 

Путујући студентски сајам

 

У сарадњи са "Kампус Франсом", француски Институти из Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине и Албаније организују Путујући студентски сајам.
Седму годину заредом, сајам је одржан у Србији и прилика је да српски студенти добију све корисне информације о студијама у Француској као и о франкофоним студијским програмима у Србији и на Балкану. Сајам је окупио представнике француских универзитета, као и руководиоце франкофоних студијских програма у Србији и на Балкану.


Студенти су могли да присуствују и тематским предавањима о студијским програмима из следећих области: техничких и примењених наука, економије и менаџмента, друштвених и хуманистичких наука, француског језика, политичких наука и права.

Амбасадор Француске у Србији, гђа Kристин Моро отворила је Студентски сајам , заједно са представницима Ректората Универзитета у Новом Саду.
Унапређење мобилности студената приоритет је Амбасаде Француске и Француског института у Србији ради јачања веза између две земље. Kвалитет француских студија потврђују међународно признате дипломе, а услови студирања веома су повољни за иностране студенте захваљујући бројним владиним субвенцијама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 новембар 2016 18:37
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015