Logo
Одштампајте ову страницу

Млади из Србије поново најбољи у региону

Оцените овај чланак
(1 Глас)

erasmussssБЕОГРАД - Организације из Србије и ове године су најуспешније на Балкану у омладинској компоненти Еразмус+ програма.

 

 

У другом року позива за КА2 (Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан), од 17 подржаних пројеката, чак 11 је из Србије, објавио је Портал Млади.

 

Према званичним информацијама објављеним од стране Извршне агенције из Брисела, 1.690.920.5 евра је издвојено за пројекте у Србији, што је повећање у односу на прошлу годину када су организације из Србије такође биле најуспешније у региону Западног Балкана, са одобреним 1.525.686,6 евра за реализацију међународних пројеката.

 

Међу одобреним Еразмус+ пројектима у Србији нашле су се и теме као што су спорт, једнакост, унапређивање омладинског рада, запошљавање, социјално предузетништво, уметност, мрежа омладинског рада, активизам младих итд.

 

Пројекти су прилика за младе и омладинске раднике из целе Европе да посете Србију, уче и усавршавају се путем тренинга, семинара, омладинских размена, Европског волонтерског сервиса и других активности, као и за младе из Србије да путују и усавршавају се у земљама Европе.


Више информација о подржаним пројектима можете пронаћи ОВДЕ.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 децембар 2016 18:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015