Logo
Одштампајте ову страницу

Школа предузетништва за социјално одговорна предузећа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

startzourbiznisИмате идеју која може да одговори на еколошке, образовне, здравствене, економске изазове и проблеме у друштву? Хајде да развијемо одрживе бизнис моделе који ће заиста променити друштво на боље.


Serbian Venture Network (SeVeN) уз подршку Америчке амбасаде из Београда организује бесплатну школу предузетништва за социјално одговорна предузећа са циљем да едукује младе о покретању и вођењу сопственог бизниса. Социјално предузетништво је усмерено на развој иновативних бизнис идеја и креирање одрживих пословних модела који дају решења на друштвене проблеме у заједници.


Едукативни програм је усмерен на стицање нових вештина и знања потребних да се уђе у социјално предузетништво и да се кроз креирање одрживих бизнис модела оствари и позитивни друштвени ефекат.
Активности у оквиру школе предузетништва за социјално одговорна предузећа одвијаће се у периоду од децембра до априла 2017. године.
Школа предузетништва за социјално одговорна предузећа се састоји из више делова:


1) Онлaјн курс "Како покренути сопствени посао" је усмерен ка стицању основних знања и вештине потребних за развој бизнис идеје, као и знања везана за социјално предузетништво.


Први део програма је намењен да током месец дана учите самостално и темпом који вама одговара - кроз онлaјн презентације, предавања, видео материјале и додатне ресурсе за читање. Све то можете да радите из удобности ваше собе путем вашег компјутера, лаптопа, мобилног или таблет.


2) Учеснике другог дела школе очекује још практичнија обука о предузетништву и развоју бизнис идеја, вођена од стране искусних ментора и у сарадњи са другим полазницима, где ће се заиста радити на покретању сопственог бизниса. Током другог дела програма имаћете прилику да се упознате са успешним предузетницима и стартаповима који воде социјално одговорне бизнисе, да посетите бизнис hub-ове и да се умрежите са својим вршњацима.


3) Најбољи тимови који су прошли цео едукативни програм о предузетништву и друштвено одговорном пословању, чека од априла 2017. године припрема за пичинг такмичење на Belgradе Venture Forumu 2017. године.


Imact investment pitching ће бити установљен као нови део такмичења у оквиру Форум-а и то пред међународним инвестиционим жиријем који улаже у иновативне социјалне бизнис идеје.

 

Извор: Кућа добрих вести/Покрени.се


Последњи пут измењено четвртак, 12 јануар 2017 19:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015