Logo
Одштампајте ову страницу

Летња школа у Петници – уз машинско учење до иновација

Оцените овај чланак
(4 гласова)

masineБЕОГРАД - Microsoft развојни центар у Србији (Microsoft Development Center Serbia) и Истраживачка станица Петница организују летњу школу „Machine Learning“ од 21. до 30. јула 2017. године.


Microsoft развојни центар у Србији и Истраживачка станица Петница позивају заинтересоване студенте да се пријаве за учешће у међународној летњој школи „Machine Learning Petnica Summer Institute“, која ће се одржати у периоду од 21. до 30. јула 2017. године.


Учесници семинара ће имати прилике да продубе своје знање и разумевање машинског учења кроз интензивне целодневне активности које обухватају и теоријски и практичан рад. Међународни летњи семинар ће се одвијати на енглеском језику, најавили су Microsoft развојни центар и Истраживачка станица Петница.

                                     petnicaaaaa

 

За летњу школу машинског учења у Петници могу се пријавити сви заинтересовани студенти техничких и природних факултета, посебно они на завршним годинама основних студија и дипломци. Познавање програмирања и/или математике је пожељно и сматраће се плусом.


Као једна од најиновативнијих грана рачунарских наука, машинско учење представља скуп техника програмирања које рачунарима омогућава да извлаче правилности из постојећих података, на основу чега самостално праве сложене програме помоћу којих затим могу сами да „закључују“ и врше предвиђања над потпуно новим подацима.


Полазници семинара ће бити у прилици да науче и раде на многим занимљивим пројектима у чијој основи је машинско учење, као што је препознавање кључних карактеристика лица са фотографија, стварање вештачких фотографија, детекција писма на основу слике текста, аутоматско препознавање језика на основу кратког примера текста и бројни други задаци.


Рок за пријаву је 13. март 2017. године.


Више информација прочитајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 фебруар 2017 09:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015