Logo
Одштампајте ову страницу

Добра вест за децу и родитеље у Темерину

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ТЕМЕРИН - После неколико месеци успешно започетог рада и добијања одговарајућих просторија, у петак, 21. септембра ове године у Темерину ће бити и свечано отворен Дневни центар за децу и младе са сметњама у развоју и њихове родитеље.

Овај дневни центар, који се налази у улици Пап Павла број 1, није замишљен да буде замена за школу, већ пружа додатне могућности за дружење у поподневним сатима, као и разноврсне радне, едукативне и креативне, музичко-драмске и спортске садржаје.

Са децом и родитељима ће радити стручњаци различитих профила, међу којима су: педагози, психолози, васпитачи, дефектолози, лекари и заинтересовани волонтери.

Родитељи кажу да ће им овај центар, са својим инклузивним услугама које пружа, пуно значити и због социјализације и помоћи малишанима са посебним потребама да се укључе у ширу друштвену заједницу. Јер, како кажу, друштвени живот деце са сметњама у развоју није баш сјајан, зато ће им овај дневни центар добродоћи.

Веома ће им бити корисне, осим осталих услуга, како кажу, и физичке радионице предвиђене за вежбе и рекреацију, како би се, често урушено здравствено стање њихове деце, одржало на одговарајућем нивоу.

Пројекат је у оквиру ИПА прекограничне сарадње подржала Европска унија са 120.000 евра, а носилац активности била је општина Темерин у сарадњи са Центром за социјални рад.

Нека радост успеха у раду свих учесника Дневног центра за децу и младе у Темерину буде ваша "добра вест"! Пријатеља никад доста!, наводи се у саопштењу достављеном данас „Кући добрих вести“.

Извор: Кућа добрих вести


Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015