Logo
Одштампајте ову страницу

Највеће такмичење у решавању пословних студија на ФОН-у

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fondre043043Belgrade Business International Case Competition (BBICC) поново окупља набоље светске универзитете у Београду на такмичењу које ће се одржати на Факултету организационих наука (ФОН) од 3. до 8. априла 2017. године.

 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић са почетком од 10 часова присуствовати отварању овог светског такмичења.

 

На такмичењу ће поред тима са ФОН-а, као представника Универзитета у Београду учествовати и студенти из Сједињених Америчких Држава, Аустралије, Канаде, Данске, Норвешке, Португала, Кине, Тајланда.
BBICC представља прилику за студенте из целог света да учествују на најпрестижнијем такмичењу овог типа у целој југоисточној Европи.


BBICC је једино такмичење у решавању пословних студија случаја у Југоисточној Европи које је рангирано међу најбољих пет такмичења овог типа према Универзитету у Окланду.


Листа универзитета који учествују на такмичењу је дуга и на њој се налазе нека од највећих имена у свету бизниса као што су: : The University of California - Berkeley, Wharton School of the University of Pennsylvania, Copenhagen Business School, National University of Singapore, итд.
Универзитет у Београду ће представљати студенти са ФОН-а, док остали тимови који су такође познати по свом раду и таленту долазе из Хонг Конга, Португала, Тајланда, Канаде, Норвешке и Аустралије. Сви заједно чине листу од 16 тимова које ће представљати студенти и њихови ментори.


Студенти ће решавати две студије случаја које представљају стварне пословне проблеме, а за чије ће решавање имати временски рок од 5 сати и 24 сата. Након анализе датог проблема за који развијају пословне препоруке, студенти ће презентовати решења пред еминентим и стручним жиријем који чине најбољи менаџери и консултанти из водећих компанија у Србији. Финале ће се одржати у суботу, 8. априла, када ће жири изабрати најбоље решење и најбољег презентера.


Циљ BICC-а је да охрабри студенте да своје знање и искуство примене у пракси, да буду иновативни, веома прецизни и аналитични у приступу и да на крају представе своје решење користећи презентационе вештине и спремне аргументе за питања жирија.


Поред студија случаја, оно што ово такмичење ставља у сам врх су дружење и упознавање српске традиције, културе и обичаја.


Више информација сазнајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 април 2017 20:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015