Logo
Одштампајте ову страницу

Плаћена пракса и посао за студенте фармације

Оцените овај чланак
(0 гласова)

farmaceutskifakutlet4545Конкурс за студент фармације који предвиђа плаћену четворомесечну праксу са могућношћу запослења део је јединственог intership програма који другу годину спроводи компанија PharmaSwiss.

 

На конкурс, који траје током априла, могу се пријавити студенти фармације којима је остало три испита до краја или су у претходних годину дана завршили факултет.

 

“Студенти фармације у оквиру студијског програма имају праксу у апотекама, али немају дефинисану праксу у оквиру фармацеутске индустрије и сарадња са ПхармаСwиссом омогућује ђацима да се упознају са пословањем једне савремене, модерне, фармацеутске индустрије и да у једном реалном окружењу сагледају све изазове, компетенције и вештине”, изјавила је декан Фармацеутског факултета Универзитета у Београду Зорица Вујић.

 

“Прошле године је на конкурсу за интернсхип програм изабрано пет студената фармације, који су имали плаћену праксу, уз подршку искусних и посвећених ментора. У компанији се запослило њих троје. И ове године пет најбољих студената имаће прилику да упознају процесе рада свих сектора фармацеутске компаније - регистрацију, логистику, производњу, маркетинг и продају. После праксе неки од њих ће постати и део нашег тима”, изјавио је др Дејан Антонић, директор PharmaSwissa.

 

Студент фармације Весна Добројевић се прошле године пријавила на интернсхип програм PharmaSwiss компаније, била на шестомесечној плаћеној пракси, након које јој је понуђен и посао у тој компанији.

 

“Овакве праксе у нашој земљи у суштини не постоје, тек су у неком зачетку. На конкурс сам се пријавила кад ми је остао још дипломски. У ПхармаСwиссу сам прошла све секторе који су ми показали где као фармацеут могу да радим. Сада је то компанија у којој сам запослена, заједно са још двоје мојих колега са праксе”, рекла је Весна Добројевић.

 

Студенти се могу пријавити на  PharmaSwissОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са насловом: Internship програм за студенте фармације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 16 април 2017 18:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015