Кућа Добрих Вести

Login

Обезбеди будућност: Бесплатно студирањe и стипендијe

Оцените овај чланак
(2 гласова)

paceno454545БЕОГРАД - Од ове године, Универзитет Метрополитан омогућује својим студентима да истовремено студирају и раде у фирмама са којим Универзитет Метрополитан има уговор о реализацији дуалног образовања на универзитету.


Више о концепту дуалног образовања можете сазнати у приложеном документу ОВДЕ .


Дуално образовање спаја формално, универзитетско образовање и неформално стицање применљивих стручних знања и вештина радом студента на практичним проблемима у фирмама. То је прилика и да студенти нешто зараде, радећи за неку фирму одређени број сати недељно, док истовремено студирају. То може бити у облику стипендије, плаћене школарине или хонорара преко Омладинске задруге.


Универзитет Метрополитан води разговоре са више фирми, с циљем да оне отворе развојна оделења у истој згради у којој се врши настава Универзитета.


У Нишу, Универзитет Метрополитан поседује своју зграду са око 3.500 квадрата, у којој постоји и ИТ иновациони центар, намењен оделењима постојећих фирми, и ИТ инкубатор намењен ново отвореним фирмама. Очекује се да у тим центрима, фирме послују и да у њима раде наши студенти. Очекујемо да се до краја године ови услови остваре и у Београду.
Универзитет Метрополитан најавио је долазак прве фирме, Innovative Software Technologies, која жели да будућим бруцошима у Нишу и Београду понуди могућност бесплатног студирања и стипендије.


Више о програму дуалног образовања који нуди фирма Innovative Software Technologies можете сазнати OВДЕ.



У сарадњи са Универзитетом Метрополитан, Innovative Software Technologies нуди будућим студентима – бруцошима који упишу ОАС Софтверско инжењерство или ОАС Информационе технологије стипендије од 10.000 динара месечно и бесплатно студирање.


ОВДЕ можете да погледате конкурс за пријаву кандидата за добијање ове подршке.


Позвани су сви будући студенте који желе да студирају Софтверско инжењерство или Информационе технологије, да истовремено студирају и раде, а да им фирма плати школарину и даје 10.000 динара сваког месеца у виду стипендије – да погледају овај конкурс и да се пријаве.

 

Извор: Кућа добрих вести/Metropolitan.ac.rs


Последњи пут измењено субота, 10 јун 2017 15:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија