Кућа Добрих Вести

Login

Пети Куп Математичке гимназије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kupppppБЕОГРАД – Пети Куп Математичке гимназије у Београду – такмичење за ученике узраста до 16 година из области математике, физике и програмирања оддржава се до 1.јула 2017. године.

 

На овом такмичењу учествоваће 30 екипа из 13 земаља (Русије, Велике Британије, Немачке, Италије,   Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске и Србије). Циљеви такмичења су, осим подстицања развоја математике, сарадња талентованих ученика из Србије са ученицима из других земаља, и представљање Србије на најлепши начин будућим успешним научницима и пословним људима.

 

Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић рекао је да се нада да ће такмичење протећи у најбољој атмосфери, како би учесници из иностранства, али и наши  таленти разменили знања и добили додатан подстрек.

 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је свечаном отварању Купа Математичке гимназије у Београду.

 

Обраћајући се такмичарима министар је указао да  Куп Математичке гимназије постаје традиција која шаље лепу слику о Србији. „Имиџ Математичке гимназије је на високом нивоу у целом региону, а такмичење је прилика да осим рада на задацима млади људи стекну  нова пријатељства“, рекао је министар и пожелео успех такмичарима.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су покровитељи Купа Математичке гиманзије.

 

Извор: Кућа добрих вести/Министарство просвете


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија