Logo
Одштампајте ову страницу

Изложба дечијих радова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

DecaradoviБЕОГРАД -  Током летњег распуста 2017. у Музеју афричке уметности одржане су креативне радионице за средњошколце под називом „Путевима афричког стваралаштва“.

 

У недељу 27. августа у 14 часова организује се свечано отварање изложбе дечјих радова, додела сертификата и награда за најуспешније учеснике у радионицама, најавио је Музеј афричке уметности (МАУ).

 

Радионице су се одржавале од јуна до августа 2017. године. Уз уводно предавање и кроз практични рад, средњошколци су имали прилике да се упознају са стваралаштвом народа Сенуфо (Обала Слоноваче), Фон (Бенин) и заједницом Бета Израел (Етиопија) и то кроз неке од најрепрезентативније примерке из богате ризнице њихове материјалне културе. Сам практичан рад на изради уметничких дела омогућило је полазницима да осликају своју 'филафани' тканину, направе апликације по узору на тканине народа Фон или извајају фигуре животиња у глини.

 

                               cretz

 

Иначе, полазници све три групе ће имати прилику да учествују у постављању изложбе својих радова, која ће бити отворена за ширу јавност у недељу 27. августа у 14 часова.

 

Велико интересовање показано је и у овом циклусу радионица, чију је реализацију подржао Град Београд - Секретаријат за спорт и омладину. Упознавањем са материјалном културом чије примерке у својим збиркама чува Музеј, програм „Путевима афричког стваралаштва“ доприноси упознавању младих са различитим материјалима и техникама везаним за традиционалне уметничке и занатске праксе. Такође, радионице доприносе развијању свести о музеју као месту знања и сазнања, чији су програми разнолики и прилагођени наразличитијим групама и интересовањим.

 

Радионице су водиле и осмислиле Милица Јосимов (вајарка) и Марија Милош (кустоскиња) са сарадницама Милицом Наумов (антропологом) и Аном Кнежевић (историчарком уметности).

 

Изложба у оквиру програма „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“ ће трајати до 3. септембра 2017. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 август 2017 13:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015