Logo
Одштампајте ову страницу

Како су студенти из Србије решили проблеме у забавном парку у Дубаију

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ProslogodisnjiiiiiiСамо три дана пред отварање спектакуларног и ексклузивног забавног парка у Дубаију откривено је да је материјал коришћен за изградњу ролеркостера незадовољавајући и да је дошло до одређених кварова.

 

 

Улазнице за отварање су продате неколико месеци унапред, а позивнице за ВИП свечаност већ су послате свим званицама.

 

Било је потребно посаветовати власника шта да ради, како да реши ову кризну ситуацију да би избегао велике финансијске губитке затварањем или одлагањем почетка рада парка, као и несагледиву штету коју би претрпео да информације о неквалитетним ролекостерима доспеју у медије.

 

Студентски тим из Србије понудио је спасоносно решење. Забавни парк је отворен на време, био је топ прича у свим медијима, ВИП забава је прошла савршено, а компанија је остварила планирану добит.

 

“Имали смо само три сата да осмислимо решење овог реалног проблема, који нам је до детаља био презентован на 30 куцаних страна. Најважнија је била логика и креативност. Знали смо да одлагање отварања парка не долази у обзир због катастрофалних последица које би власник имао. Онемогућити вожње на ролекостерима, који су месецима најављивани као најбржи и најузбудљивији у свету, такође није било прихватљиво. Схватили смо да све замке можемо да избегнемо ако ограничимо број људи који може да се вози ролеркостерима у складу са могућностима материјала који је коришћен за израду. После успешног отварања и медијске промоције почела је поправка једног по једног ролеркостера, тако да се ствар решавала у ходу”, објаснила је Лада Филиповић, чланица студентског тима, који су осим ње чинили и студенти ФОН-а Растко Дамњановић и Тања Илић и студент ФЕФА Душан Брујић.

 

Овај реалан пословни проблем, који је у пракси решавала ревизорска кућа КПМГ, био је задатак на престижном студентском такмичењу “Ace the Case“, које се организује широм света, а последњих пет година и у Србији.

 

Пријаве за овогодишње такмичење трају до 16. фебруара , а за учешће се студенти могу пријавити путем сајта  kpmg.com/rs/atc.

 

Потребно је само да пошаљу биографију и мотивационо писмо на енглеском језику.

 

Такмичење ће бити организовано од 21. до 23. марта. Награда за најбољи тим је посета канцеларији КПМГ у Варшави и обука са најеминентнијим стручњацима у консалтингу и ревизији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 14:51
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015