Logo
Одштампајте ову страницу

„Трка за предузетнички југ“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maldrpesuyneitjkjkjkНИШ - Такмичење ђачких предузетничких идеја биће организовано у среду 11. Априла 2018. године од 19.30 часова у Кући кластера, у Нишу.

 

Такмичење је финални догађај радионица о ђачком предузетништву за ученике завршних разреда средњих школа на подручју Града Ниша које су организоване у оквиру Програма за социо-економски развој Јужне Србије „Трка за предузетнички југ“.

 

Програм је чинио сет од шест радионица о ђачком предузетништву у марту 2018.године одржаним у Тренинг центру за предузетништво и кластере Куће кластера, уз подршку Факултета за економију, финансије и администрацију ФЕФА из Београда.

 

Радионицу је похађало 17 ученика завршних разреда средњих школа са подручја Града Ниша: Гимназија Бора Станковић и ЕТШ Никола Тесла.

 

Водећи предавач била је др Данка Милојковић, међународни тренер и ментор у области предузетничког развоја и кластера. Менторинг програм у трајању од 3 часа по ученику обаљен је уз подршку привредника и наставника предузетничких секција.

 

Резултат програма предузетничког развоја ученика је уочавање пословне идеје и њена разрада по методологији припреме пословног плана, у складу са методологијом предузетничког и старт уп развоја данско-српске Куће кластера.

 

Ученици су направили тимове и у тимском духу приступили разради своје пословне идеје.

 

 

Осам тимова такмичиће се на финалној презентацији у среду 11.априла када ће бити организована и додела награде и сертификата ученицима.

 

Сертификате ће уручити Начелница Управног округа госпођа Драгана Сотировски, а награду на најбољу пословну идеју Директорка Института за каријеру ФЕФА Факултета Доцент др Бранка Драшковић. Награда је поклон Куће кластера пројекту омладинског предузетништва.

 

Мецена ове радионица је Факултет за економију, финансија и администрацију ФЕФА Београд у партнерству са Тренинг центром за предузетништво и кластере Куће кластера.

 

Више информација, позив и агенду можете наћи на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено уторак, 10 април 2018 21:30
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015