Logo
Одштампајте ову страницу

Добре вести шире се светом

Оцените овај чланак
(5 гласова)

uvodnaБЕОГРАД,МАДРИД, ТОРОНТО, ЛОНДОН - Чињеница је да су се у последње време људи широм света, а сигурно и у Србији, заситили лоших вести којима су свакодневно обасути путем телевизије и штампаних медија. Многи од нас су одавно престали да гледају телевизију и читају новине да не би себи покварили дан. Заиста, ако погледате било који информативни програм проценат лоших вести далеко надмашује добре. Наравно, живот није лак и са собом носи тешка исуства, али има и лепих тренутака и догађаја који су неправедно занемарени, као да су свима постали незанимљиви.

Неки људи су то препознали и спонтано, али готово истовремено, на разним странама света, основали електронске медије у којима се објављују само добре, позитивне вести о лепшој страни живота која свакако постоји и не сме бити занемарена. Они су се одлучили да сакупе те лепе тренутке, идеје, иницијативе и свима нам их приближе да се у њима препознамо и научимо да “испунимо један незабораван минут садржајем који траје шездесет секунди”.

Учесници ове „револуције добрих вести“ припадају свим генерацијама. Дечак Макс из Торонта (Канада) започео је своју каријеру новинара са свега 12 година. Од четири послеподне до девет увече објављивао је вести на интернет страници www.hnheadlines.com која се састоји из писаних вести и телевизијског програма. Он је уредник и директор овог елекронског медија. Једини завет који треба да положе сви његови сарадници је да се никада на овој страници не објави ни једна лоша вест.

felice

Хорхе Добнер (Јорге Добнер), Аргентинац који већ 30 година живи у Шпанији, оснивач је интернет сајта www.enpositivo.com и верује да сваки човек устане ујутро са жељом да побољша квалитет живота. Вести које се објављују на његовом сајту, такође, морају бити позитивне. „У људској историји увек је било криза, ратова и епидемија, али човечанство је увек опстајало зато што је било више оних који стварају од оних који разарају”, наводи Добнер.

Грахам Форест (Грахам Форрест), преводилац са енглеског језика, који живи такође у Шпанији, покренуо је интернет страницу www.noticiaspositivas.net

noticias

Теме које га привлаче су: здрав начин живота, обновљиви извори енергије, пројекти подршке… Верује да промена почиње од појединаца и да ће се десити ако свако од нас успе да промени себе.

Ацхим Крам је из Лондона и покренула је интернет страницу www.optimistworld.com. Она верује да се у сваком догађају, ма колико он страшан био, може пронаћи нешто позитивно. Тако је, на пример, када је био земљотрес на Карибима, објавила репортажу о дечаку Чарлију Симпсону који је у свом крају у Лондону прикупљао донације за настрадале у земљотресу.

optimist

Многи други људи широм света покренули су сличне иницијативе. Надамо се да ће наше интернет новине „Кућа добрих вести“, заједно са њима, успети да овакве медије учинимо најчитанијим у својим срединама и да заједнички, повезујући се и представљајући једни друге кроз нашу рубрику МОСТОВИ, створимо лепши и бољи свет у коме ће се живети са радошћу, љубављу и лакоћом.

Извор: Кућа добрих вести

 

Линкови до још неких светских сајтова позитивне садржине  www.noticiaspositivas.net, www.canalsolidario.org, www.attac.es, www.enpositivo.com, puntorg.org, www.yesmagazine.org, positivenews.org.uk

 


Последњи пут измењено петак, 05 октобар 2012 12:28
Гордана Балаћ

Pођена 1976. Дипломирани професор шпанског језика. Поред шпанског, говори енглески и италијански. Никада није радила у струци, ако се изузму две дивне године које је провела као хонорарни преводилац у Танјугу. Уживала да вестима даје необичне и привлачне наслове. Тренутно ради у елитном салону керамике и намештаја, али не престаје да ужива у читању, превођењу и усавршавању језика. Ужива у природи, речима и разговору са добронамерним, смиреним људима пуним живота. Верује да човек, ако посматра свет са лепше стране, у свему и свуда може пронаћи свој мали рај.

Најновије од Гордана Балаћ

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015