Logo
Одштампајте ову страницу

Млади пољопривредници – истраживање за вас

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mladipoljoprivreda„Ама – Центар за негу човека и природе“ позива младе пољопривреднике и произвођаче хране (18-45), као и удружења произвођача заинтересоване за директну продају да се укључе у пројекат „Гајимо узгајиваче (Growing Growers)“.

 

„Ама – Центар за негу човека и природе“ у сарадњи са „ЗМАГ – Зеленом мрежом активистичких група“, реализује пројекат који има за циљ да отвори простор за развој одрживе локалне производње хране која је базирана на директној економској размени између произвођача и потрошача. Идеја водиља пројекта је CSA модел (community supported agriculture). CSA је модел дистрибуције хране који развија локалну производњу и економију кроз развој мреже директне економске сарадње произвођача и потрошача. На глобалном нивоу, два милиона људи учествује у CSA моделима размене. Сматрамо да је за развој младих пољопривредника потребно створити нове економске односе у друштву које ће бити засноване на принципима одрживости, солидарности те међусобне сарадње произвођача и потрошача.

 

У склопу пројекта, реализујемо истраживање Млади пољопривредници и произвођачи хране и прехрамбени суверенитет. Истраживање има за циљ да мапира младе пољопривреднике и произвођаче хране, као и да истражи домете њиховог рада, ниво задовољства, али и препреке и изазове са којима се суочавају у свакодневном раду. Посебан акценат ће бити стављен на концепт прехрамбеног суверенитета и положаја младих пољопривредника на глобалном тржишту исхране. Ово истраживање ће бити спроведено у Србији и Хрватској, и јединствено је за овај део Европе.

 

Да се учествујете у истраживању, молимо да попуните упитник који се налази OВДЕ или контактирате колегу Сашу Петровића на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или 0616489354.

 

Осим истраживања, током пројекта ће се радити на успостављању платформе за промоцију и директну размену између потрошача и произвођаћа, у циљу њихове боље сарадње и одрживости за произвођаче.

 

Више о Ама –центру за негу човека и природе можете видети ОВДЕ док о пројекту Growing Growers можете сазнати ОВДЕ.

 

Пројекат се спроводи у Србији и Хрватској, и подржан је од стране програма Еразмус+ који у Србији спроводи Фондација Темпус.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 март 2019 21:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015