A+ A A-

„GROW UP – СНАГА ЗЕМЉЕ“: Конференција на Копаонику 31. маја и 1. јуна

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kjhkgjhkgh4545454545Највећа регионална агробизнис Конференција „GrowUp– снага земље“ окупиће на Копаонику 31. маја и 1. јуна најрелевантније експерте, институције, функционере из земље и региона, власнике газдинстава, стејкхолддере, стручну јавност у области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

 

Више од 30 стручњака из земље и региона говориће током два дана на пет панела, а више од 400 присутних имаће прилику да чује и поруке експерата из света.

 

Присутнима ће се обратити и највиши званичници Владе Србије, а током Конференције у дебати ће учествовати ресорна министарка и министри из региона међу којима и министри из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније…

 

Сви заинтересовани да присуствују Конференцији могу да се пријаве ОВДЕ.

 

Накнада за котизацију није предвиђена, а број места је ограничен.

 

Јединствена дебата коју организују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредна комора Србије, биће организована 31. маја и 1. јуна 2023. године у хотелу Gorski & Spa на Копаонику.

 

Присутнима ће се обратити домаћи и страни еминентни научници и професори, чланови Влада и министри из Србије и земаља региона, представници међународних институција из окружења и ЕУ, јавних предузећа као и пословна јавност.

 

На конференцији „GrowUp – снага земље биће отворена најзначајнија питања, али и понуђени одговори и решења. Где је Србија у поређењу са регионом и светом, колико је дигитализација пољопривреде потреба, а колико шанса, која је улога ИПАРД фондова и како све финансирати пољопривреду, али и колики је заправо значај ланаца снадбевања и регионалне повезаности за економију, сазнаћемо из излагања бројних стручњака и директних учесника из Србије, региона и Европе.

 

Посебна тема биће утицај климатских промена, односно стање које је већ неко време значајно глобално питање.

 

Панели:

 

Дигитализација пољопривреде, потреба и шанса

Улога ИПАРД фондова и финансирање пољопривреде

Ланци снабдевања и извозна шанса

Регионална повезаност као могућност развоја

Утицај климатских промена

 

Овим пројектом истиче се значај пољопривреде као најважније привредне гране и стуба привредног развоја Србије у години када је држава издвојила рекордну суму за развој ове области.

 

Више о самој конференцији прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Grow up

 


Последњи пут измењено уторак, 09 мај 2023 12:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани