Кућа Добрих Вести

Login

Дер четврти у првој етапи трке Око Грчке

Оцените овај чланак
(0 гласова)

der-radnicki-uvodnaОлимпијски кандидат из крагујевачког Радничког Жолт Дер заузео је одлично четврто место у спринту групе од тројице бициклста на циљу прве етпе трке „Око Грчке“ у категорији 2.2 за бодове у Европа туру. На стази од Коринта до Леонида (138 км) победио је у спринту тројице возача Словенац Вречер испред прослављеног италијанског професионалца Ребелина који, после суспензије, у 40. години покушава да се врати у европски врх и домаћег бициклисте Тамуридиса.

- Дер је сјајно возио, тактички веома мудро –каже селектор репрезентације Србије Радиша Чубрић.

- У првом озбиљнијем бегу одмакли су Вречер и Тамуридис, а Дер је добро уловио други бег седморице бициклисата. Група се касније распала, Рабелин се преселио код водећег двојца, а Дер је одспринтао аустријског и холандског бициклисту за четврто место. Трка је веома квалитена стартовало је 97 возача у 17 екипа.

У првој етапи, српске репрезентативце пратили су пехови. Прво је Николи Козомари (Партизан) пукла кука, а општи механичар, пошто је Чубрић са колима екипе био уз групу где се налазио Дер, је доста каснио и млади возач је стигао на зачељу. Слично се десило и са Марком Станковићем из Металца који је добио дефект а механичар му га је отклонио на зачењу комплетног каравана тако да је потом морао да се пробија кроз колону возила и доста је закаснио.

У репрезентацији су и други на ВН Добрича ове сезоне, искусни Небојша Јовановић, победик класика „Београд – Чачак“ прошле суботе Дејан Марић (обојица Раднички, Крагујевац) као и млади Милош Стојановић из Металца. Друга етапа је Леонидо - Спарта (133 км).

Прошле године Дер је победио у другој полуетапи друге етапе ове трке и био је четврти у генералном пласману када је у трећој етапи пао у спринту на циљу и поломио лакат тако да је одустао. Најбољи пласман забележио је Хасановић који је био 17. Лане је славио Немац Шефер.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2012 18:41
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија