Logo
Одштампајте ову страницу

Нове идеје за пољопривреду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1360576233496Млади иноватори за одрживе идеје у агро-прехрамбеном сектору имаће прилику да кроз пројекат НО-БЛЕ идеје, који се финансира из фондова ЕУ, са својим пројектом конкуришу и допринесу стабилности и конкурентности домаћег пољопривредног сектора.

Пројекат се финансира из фондова ЕУ са буџетом од око 2,5 милиона евра. Носилац пројекта је Агенција за трансфер знања и технологија из Италије у сарадњи са 13 партнера из Италије, Румуније, Бугарске, Мађарске, Албаније, Словеније и Србије, а период реализације је две године.

У пројекту учествује и Привредна комора Србије.

Пројекат има за циљ да иновацијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору допринесе одрживом расту ове привредне гране у југоисточној Европи. Претварањем иновационог потенцијала младих истраживача у реалност, уз адекватну подршку јавног сектора, пројекат ће допринети стабилности пољопривредног сектора, који је угрожен због међународне конкурентности, смањења потрошње хране и промена у прехрамбеним навикама.

НО-БЛЕ идеје понудиће посебне услуге за развој и промоцију иновативних идеја у пољопривредно-прехрамбеном сектору, пружајући могућност пројектима младих истраживача да постану доступни стручној и широј јавности.

Видљивост нових иновативних  идеја биће гарантована интернационалним презентацијама и међународним такмичењем, које ће дати младим иноваторима прилику да представе своје пројекте у предузећима заинтересованих инвеститора, који ће подржати највредније идеје финансирањем пилот пројеката.

Очекивани резултат је унапређење сарадње научног и пословног сектора, мобилност за реализацију иновационих пројеката, повећање приватних инвестиција у истраживање и иновације, као и стварање нових предузећа у пољопривредно прехрамбеној области, у којој би требало да буде имплементиран велики број иновативних решења.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 март 2013 05:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015