Logo
Одштампајте ову страницу

Пољопривредни сајам посетило 270.000 људи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

oti-5979-uvodnaНОВИ САД – Аустрија као овогодишња земља партнер Новосадског сајма, изложба пољопривредне механизације, прехрамбене индустрије и органске производње, уз Националну изложбу стоке и Вече шампиона обележили су 79. међународни пољопривредни сајам који је за седам дана посетило 270.000 људи.

Генерални директор Новосадског сајма Горан Васић изјавио је на завршној конференцији за новинаре да је број посетилаца, који су од 12. до 18. маја посетили Међународни пољопривредни сајам, за 10 одсто мањи него прошле године, највише захваљујући кишном времену које је пратило овогодишњу приредбу.

- Око 20.000 људи дошло је организовано на овогодишњи сајам, а анкета коју смо спровели током Сајма је показала да је просечно сваки други овогодишњи посетилац провео више од пет сати на Новосадском сајму. Посетиоци су се највише интересовали за изложбу хране и пољопривредне механизације, предочио је Васић. Према његовим речима. Сајам је ове године посетило око 50 привредних и државних делегација, а најбројније делегације биле су из Туниса, Алжира, Индије, Индонезије, Аустрије, Хрватске и Белорусије.

- Аустрија је као земља партнер на овогодишњем сајму значајним сајамским наступом допринела да едукативни карактер 79. међународног пољопривредног сајма буде подигнут на знатно виши ниво. За тачно 365 дана почеће јубиларни 80. међународни пољопривредни сајам, на којем ће Хрватска бити земља партнер, а припреме су већ почеле, поручио је Васић.

Трговински аташе у Амбасади Аустрије у Србији Андреас Хајденталер рекао је да је Међународни пољопривредни сајам, као највећа сајамска приредба у Србији, био идеално место за промоцију аустријске привреде.

- Сајам је био веома успешан за нас и хвала Новосадском сајму што нам је био добар партнер. Аустријске компаније које су учествовале на Сајму веома су задовољне бројем посетилаца и пословних контаката, предочио је Хајденталер и навео да ће анализа пословног успеха аустријских компанија уследити након Сајма.

Помоћник Дирекције за продају осигурања у пољопривреди у компанији "Делта Ђенерали" Милан Узелац рекао је да је посећеност на њиховом штанду била изузетно велика и да су имали више од 2.000 упита током сајма.

- То је јасан показатељ да се људи интересују за осигурање које је неопходно за савремену пољопривредну производњу, рекао је представник генералног спонзора 79. међународног пољопривредног сајма.

Директор Сектора за пољопривредно банкарство у "Креди Агрикол банци" Александар Симић рекао је да је банка на овом Сајму промовисала нови софтвер који омогућава клијентима да за само 15 минута добију одобрење кредита.

- Захваљујући новом софтверу из Француске, којег смо прилагодили тржишту у Србији, имали смо за 30 одсто више захтева у односу на прошлу годину, а половина њих је током пољопривредног сајма и одобрена, рекао је Симић.

Директор компаније "Агропанонка МТЗ Финке" Драгољуб Швоња рекао је да су чланови Асоцијације увозника и извозника пољопривредне механизације изузетно задовољни овогодишњим наступом на Пољопривредном сајму и оценио да је ово до сада био најуспешнији сајам за њих. Према његовим речима, доброј продаји трактора допринеле су и подстицајне мере Министарства пољопривреде Србије.

- Агропанонка је уговорила много послова и током сајма је продала око 150 трактора произвођача "Беларус" и "Махиндра", што је највише до сада, рекао је Швоња.

На завршној конференцији за новинаре говорио је и Горан Станојевић из Бановог Поља у општини Богатић, добитник трактора "Беларус" у наградној игри Новосадског сајма и Агропанонке. Уз захвалност за освојену награду, овај ученик средње пољопривредне школе рекао је да му је то највреднији поклон који је добио у животу.

- Надам се да ће ми трактор помоћи у наставку моје пољопривредне каријере и да ће имати успешан рад, поручио је Станојевић.
Наредна манифестација на Новосадском сајму је Сајам ЛОРИСТ, од 25. до 30. септембра, док се од 27. до 30. септембра одржавају Сајам Туризам и Сајам коњарства "ХорсеВилле".

Уручени кључеви трактора

Кључеви тракотра Беларус 82,1 који дарује поуздан партнер сајма, компанија "Агропанонка МТЗ Финке", уручени су последњег сајамског дана, 18. маја, најсрећнијем посетиоцу Сајма, шеснаестогодишњем Горану Станчетићу.
Добитник трактора, Сајам је посетио дан раније, заједно са школским другарима. Када је попунио улазницу није ни сањао да ће баш он добити главну награду.
Срећном добитнику, помало су завидели остали посетиоци, наручито када је провозао трактор у кругу Сајма.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 11 јун 2012 10:17
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015