Logo
Одштампајте ову страницу

Сајам хране и пића - уз уметност карлинга

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rezbarenovoceБЕОГРАД - Сајам ексклузивне хране и пића – "Premium Food Weekend 2013", у организацији “Агробизнис магазина”, одржава се данас и сутра у Тржном центру Делта сити.

На сајму учествује више од 20 излагача, из свих делова Србије, који ће представити своје производе - пршуте, вина, ракије, пива, мед, сиреве, чоколаде и друге гастрономске специјалитете.

Мајстори резбарења воћа и поврћа

Како је саопштило Удружење новинара за пољопривреду “Агропересс”, очекује се више од 60.000 посетилаца, који ће моћи да дегустирају производе и да се диве карвинг мајсторима, који ће направити занимљиве декорације од тиквица, лубеница, јабука и другог воћа и поврћа.
Карвинг је мајсторство резбарења воћа и поврћа. To умеће је настало у Кини пре више од осам векова, а потом се проширило на Тајланд и одатле у остале делове света.
На отварању и током сајма наступаће културно уметничко друштво ПКБ Корпорације који ће представити традицију и обичаје из наших крајева.

Традиционални производи у модерном простору

Тај сајам је, како истичу организатори, прилика да се покажу традиционални и квалитетни производи у модерном простору и на савремен начин.
Манифестацију ће отворити председник Друштва агроекономиста Србије Миладин Шеварлић, а учесницима ће се обратити и председник Агропресс-а и оснивач Агробизнис магазина Горан Ðаковић.
Отварању ће присуствовати представници амбасада, Владе Србије, државних институција и медија, а специјални гост сајма је игуман манастира Илиње код Шапца отац Исаија Јокић.
Улаз је слободан, а радно време сајма је од 10 до 22 часа.

                                                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 11 мај 2013 19:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015