Logo
Одштампајте ову страницу

За подстицање пчеларства 230 милиона динара

Оцените овај чланак
(4 гласова)

savezzzzzБЕОГРАД - За субвенције по кошници ове године држава ће издвојити укупно 230 милиона динара, што је 30 милиона динара више него лане.

Подстицај по кошници неће бити увећан, већ ће са подстицајем од 500 динара бити покривен већи број кошница, односно 460.000, уместо прошлогодишњих 400.000.
У систем подстицаја први пут је уведена опрема за пчеларство, тако да ће од ове године регистрована пољопривредна газдинства имати право на повраћај дела средстава за купљену опрему.

Основан кластер пчеларства Панонска пчела

Конститутивна скупштина иновативног кластера пчеларства "Панонска пчела" одржана је протекле седмице у Скупштини Војводине, чиме је основан први кластер везан за пчеларство у Србији, са седиштем у Новом Саду.
Кластер је резултат реализације пројекта ИПА прекограничне сарадње Хрватске и Србије, а бавиће се подстицањем иновативности и конкурентности производње, као и усклађивањем стандарда производње меда са стандардима Европске уније.
Подршку оснивању кластера дао је и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, јер је кластеризација један од стратешких праваца Програма овог секретаријата - за побољшање стања у привреди покрајине.
Циљне групе кластера и пројекта биће индивидуални пчелари, као и чланови пчеларских удружења и научно-истраживачке установе.

Извор: Кућа добрих вести/СПОС


Последњи пут измењено уторак, 04 фебруар 2014 14:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015