Кућа Добрих Вести

Login

Јакшић и Барајево победници Купа Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1GLINENIGOLUBOVIfinalekupapOJEDINACNOБЕОГРАД - Зоран Јакшић репрезентативац београдског Рикошета победник је финала Купа Србије у гађању глинених голубова – трап одржаном на стрлишту „Бг спортски центра Ковилово“.


У борби за златну медаљу, Јакшић је са 13:11 победио јуниорског репрезентативца Борка Васиљевића такође из Рикошета. У мечу за бронзу прецизнији је био Немања Смиљанић (Гроф, Калиште код Пожаревца)  који је са 13:10 био бољи од Зорана Радисављевића из Грофа.
У борбу за медеље пласирала се шесторица најбољих после основног дела: Јакшић 113, Б. Васиљевић 112, Смиљанић 108, Радисављевић 104, Петар Васиљевић (Рикошет) 103 и Александар Иванковић (Барајево) са 105 голубова.
 У полуфиналу, после 15 додатних голубова,  тројица стрелаца су погодила по 14 голубова: Јакшић, Б. Васиљевић и Радисављевић, па су распуцавали за улазак у меч за злато. Јакшић и Б. Васиљевић су погодили првог додатног голуба и ушли у финале финала, док је Радисављевић промашио и отишао у меч за бронзу са Смиљнићем који је у полуфиналу имао 13 голубова. Петар Васиљевић је завршио на петом месту са 12, а Александар Иванковић је на крају шести са девет голубова. За пласман међу шест било је потребно 105 голубова.
У три овогодишња турнира Купа Србије у гађању глинених голубова трап, који су бодовани за пласман на финални турнир, Јакшић је победио у првом, Пера Недић (Јединство трап, Стара Пазова) у другом, а Борко Васиљевић у трећем.
Екипно, победило је Барајево са 303 голуба (Иванковић 105, С. Николић 95, Д. Николић 103). Други је Гроф из Калишта кдо Пожаревца са 298, а трећи београдски Рикошет са 269 голубова. Четврти је био Скит из Уба са 237 голубова.
Победници Купа Србије у последњих шест сезона – 2014: Зоран Јакшић (Рикошет) и Барајево, 2013: Пера Недић (Јединство трап) и Гроф (Калиште код Пожаревца), 2012: Марко Илић (Гроф) и Гроф, 2011: Бранко Леонтијевић (Рикошет) и Гроф, 2010: Петар Милосављевић (Јединство трап) и Јединство трап (Стара Пазова), 2009: Жељко Стефановић (Полицајац) и Партизан.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија