Кућа Добрих Вести

Login

Београд домаћин европског првенства у електронском спорту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sporttttt

БЕОГРАД - На конференцији за новинаре одржаној у Свечаној сали Скупштине града, најављено је одржавање Европског првенства у Електронском спорту 14. и 15. децембра у BelExpo Centru у Београду, које ће окупити националне тимове из 44 државе Старог континента.


Тијана Маљковић, секретар Секретаријата за привреду, изразила је задовољство што ће се ово такмичење одржати у Београду, истакавши да се нада да ће Београд наредне године бити домаћин светског првенства у Електронском спорту, објавила је Туристичка организација Београда.


„Ово Европско првенство је значајно, како због самог такмичења, тако и као догађај који говори о Београду. Имајући у виду специфичност спорта, надамо се да ће учесници поделити своје утиске и на интернету.“, истакао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.


„Електронски спорт су игре које се играју на интернету и које су јако популарне међу младим људима. Ово је трећа најбрже растућа индустрија у свету, у којој се велики број младих проналази, и која пружа могућност учешћа и особама са инвалидитетом.“, најавио је Светозар Марковић, организатор такмичења.


ESEC је прво и једино такмичење на којем се такмиче репрезентације земаља Европе. Прошле године, такмичење је пратило преко 15 милиона људи на више од 15 светских језика.


Улаз на Европско првенство у Електронском спорту је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 12 децембар 2014 21:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија