Logo
Одштампајте ову страницу

Признања земљорадницима Срема за производњу хране

Оцените овај чланак
(1 Глас)

njivaaaaaСРЕМСКА МИТРОВИЦА – На Сабору такмичара земљорадника који је одржан у Сремској Митровици уручена су признања земљорданицима, рекордерима Срема у производњи хране.


Такмичење земљорадника Срема обухвата награђивање рекордера у пољопривредној производњи: пшенице, јечма, овса, тритикала, кукуруза, шећерне репе, соје, сунцокрета, свиња, прасади, јунади, млека, живинарских производа, меда...


Награђени пољопривредни произвођачи су: Жикица Лазић, Дарко Даниловић, Срђан Ковачевић, Живан Даниловић, Мирослав Андрић и многи други.


Mинистaр пoљoприврeдe и зaштитe живoтнe срeдинe проф.др Снeжaнa Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић отворила је поменути Сабор.


Министар Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић се осврнула на прошлу годину која је била веома специфична због неповољних агрометеоролошких услова и непроцењивих губитака у области пољопривреде и истакла да су, упркос томе, наши произвођачи постигли запажене резултате у пољопривредној производњи.


„Сматрам да посебну пажњу треба посветити побољшању положаја пољопривредних породица, а посебно опстанку младих на селу. Имајући у виду да наши произвођачи имају знање и вољу за унапређење пољопривредне производње, ову прилику бих искористила да вас информишем да је Уредба о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју усвојена, као и да је почела исплата премија и субвенција, пре свега премија за млеко, а ускоро ће почети и исплата субвенција у сточарској производњи”, рекла је Богосављевић Бошковић.


Министарство пољопривреде и заштите животне средине подстицајним мерама тежи да стимулише пољопривредну производњу у свим сегментима. С тим у вези, посебну пажњу ће посветити стварању бољих услова за опоравак и постепени пораст сточарске производње, рекла је министарка.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 фебруар 2015 22:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015