Logo
Одштампајте ову страницу

Органска улица у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

organicccccБЕОГРАД - Органска недеља Србије, догађај чији је основни циљ промоција Србије као земље са великим потенцијалом за бављење органском пољопривредом почеће данас и трајати до 7. јуна.


У оквиру Органске недеље биће претстављена Органска улица, која ће бити постављена на Тргу Николе Пашића у центру Београда и то ће бити јединствено место где се могу добити све неопходне информације о томе где се може купити органска храна и како започети сопствену органску производњу.


Учесници ће бити друштвено одговорне компаније из земље и региона које у својој понуди имају готове производе органског порекла, органске фарме, чије учешће је бесплатног карактера, удружења из области органске пољопривреде, републичке и градске институције које промовишу субвенције за органску пољопривреду.


У оквиру Органске недеље Србије, у Привредној Комори Србије, 4. јуна ће бити одржана и конференција под називом "Србија - Органска земља", која има за циљ да укаже на развој и потенцијал органске пољопривреде. Учесници ће морати да укажу на све предности овог дела пољопривреде али и недостатке са којима се сусрећу произвођачи.


Конференција има за циљ да охрабри произвођаче да, упркос проблемима са којима се сусрећу, од производње до пласмана производа, истрају у намери да очувају наше сорте на нашим пољима.


Такође, веома битан фактор представља и анимација младе популације за бављење органском пољопривредом, те ће једна од тема ове конференције бити посвећена и томе.

 

Главни организатори конференције Србија - органска земља су Привредна комора Србије и Open Mind Agency, док је Органска недеља Србије подржана од стране Секретаријата за привреду града Београда. 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 31 мај 2015 17:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015