Кућа Добрих Вести

Login

Скуп "Производња конопље у Србији – нове могућности"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Konopljaaaaa454545БЕОГРАД – У Привредној комори Србије, у среду 21. марта одржаће се скуп „Производња конопље у Србији – нове могућности“.


Циљ овог скупа је упознавање са најновијим сазнањима везано за индустријску конопљу, од сетве до готовог производа, све о агротехници, механизацији и преради, најавила је Привредна комора Србије.


Скуп је намењен прољопривредним произвођачима који гаје или намеравају да се баве гајењем конопље.


Конопља је позната као биљка за производњу влакана од пре око 5 000 година, а знатно касније као лековита биљка за кориштење хашиша.

Подстиче из средње Азије. Настала је од дивље конопље која је култивисана у културну биљку. Не ограничавају је климатски услови јер се изванредно добро прилагођава земљишту и клими мењањем својих морфолошких и физиолошких особина.


Претпрошле године у Србији се индустријска конопља гајила на 60 хектара, док су за само годину површине под том биљком порасле пет пута, на 300 хектара.


Уколико пољопривредници из Србије засеју конопљу на 1.000 хектара, могу изаћи на светско тржиште, јер је тражња велика.


Скуп се одржава у просторијама Привредне комора Србије, Теразије 23.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено субота, 18 март 2017 22:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија