Logo
Одштампајте ову страницу

Без додатних дажбина за откупљиваче шумских плодова и лековитог биља

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PECURKAAAAAAБЕОГРАД - На иницијативу Привредне коморе Србије, Министарство финансија дало је мишљење на члан 85 Закона о порезу на доходак грађана којим се шумски плодови и лековито биље посматрају као шумски производи чиме је избегнуто да откупљивачи буду доведени у неповољан положај и плаћају додатних 58 одсто од вредности откупљене робе.

 

Након састанка са представницима Министарства који је организован на захтев чланица Коморе које се баве откупом шумских плодова и лековитог биља, добијено је мишљење којим се шумски плодови и лековито биље посматрају као шумски производи.

 

Оваквим тумачењем члана 85 Закона о порезу на доходак грађана (Сл. Гласник РС, бр 113/17) избегнуто је да се берачи и сакупљачи који овај посао претежно обављају у брдско-планинским пределима оставе без прихода који је за многе од њих једини извор средстава за живот.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 23:08
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015