Logo
Одштампајте ову страницу

Упознавање српских студената из дијаспоре са природним богатством Србије

Оцените овај чланак
(6 гласова)

dijaspora-turizammmmmmmБЕОГРАД - Удружење Млади за туризам уз финансијску подршку Канцеларије за сарадњу с дијаспором  Владе Републике Србије позвало је све припаднике дијаспоре и Срба у региону који студирају и живе изван Србије да се пријаве за пројекат „Упознавање српских студената из дијаспоре и региона са природним и културним богатством Србије“. 

Пројекат траје петнаест дана, од 20. октобра до 3. новембра 2013. године.
Циљ пројекта је да се младима који живе ван домовине омогући да упознају Србију и да надограде своја знања о српској историји, географији и култури.
У току програма обилазе се Београд, Нови Сад, Сремски Карловци, Ваљево, кањон реке Градац, национални парк Тара, Пријепоље, Сопотница, резерват природе Увац, Ниш, Рајачке пивнице, српски средњовековни манастири.
Организују се интерактивна предавања, радионице и игре. Обезбеђен је смештај код студената и полупансион (доручак и вечера) током целог трајања програма.
Учесници плаћају партиципацију у износу од 45 евра, а остале трошкове пројекта сносе Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и удружење „Млади за туризам“.
Пријаве трају до 5. октобра на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Додатне информације, као и документа за конкурисање можете преузети ОВДЕ.
Ко се може пријавити?
На програм се могу пријавити сви који живе изван Србије, студирају, пунолетни су и нису старији од 30. Година.
Израз „дијаспора“ обухвата држављане Републике Србије који живе у иностранству и припаднике српског народа исељенике са територије Републике Србије и из региона и њихове потомке.
У програм су укључени и припадници српског народа који живе у околним земљама: у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Албанији, Словенији, Македонији, Румунији и Мађарској.
Број места је ограничен, те ће се селекција вршити на основу мотивационог писма које треба да представи укратко зашто желите да будете део програма и шта очекујете да ћете ће се водити рачуна и о равномерној регионалној заступљености студената, како би била што разноврснија структура студената по земљи боравка.

                                                                                    Извор: Кућа добрих вести/Канцеларија за дијаспору


Последњи пут измењено недеља, 22 септембар 2013 22:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015