Logo
Одштампајте ову страницу

Пријем у Старом двору за ученике из дијаспоре

Оцените овај чланак
(3 гласова)

БЕОГРАД - Председник Скупштине града Београда Александар Антић примио је у четвртак, 8. августа у Старом двору ученике српске националности из дијаспоре, који у оквиру Летње школе "Свети Сава" бораве у Београду до 13. августа.

У пројекту летње школе српског језика и културе учествује 24 ученика српског порекла из Канаде, Италије, Румуније и Аустрије, који ће се кроз различите радионице и обиласке установа културе, музеја, манастира и позоришта, ближе упознати са баштином свог народа.

"Сјајно што је организована ова летња школа и што сте дошли да на овај начин учите српски језик. Треба да поштујете државе у којима живите, као и људе са којима тамо живите, али истовремено треба да знате одакле су ваши родитељи. Сви треба да будемо грађани света, али треба да чувамо наш језик, да памтимо нашу историју и културу.

Ова школа је сјајно место где нема оцена, али где ћете учити све значајне ствари о Србији, нашој традицији и где ћете унапредити ваш матерњи језик", рекао је Антић на пријему, а пренео Беионфо (вести градске управе).

За четрнаестогодишњег Марка Лукића из Торонта и његову две године млађу сестру Лидију посета Београду и Србији није новина, јер већ три године учествују у програмима Летње школе.

"Волимо Београд, јер су овде живели наши родитељи и лепа је ствар да знамо одакле смо", рекао је Марко.

Осим часова српског језика и радионица, Тамари Рајкић из Румуније и Данијелу Живојиновићу из Аустрије, посебно се допала шетња Кнез Михаиловом и Калемегданом.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 12 август 2012 18:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015