Кућа Добрих Вести

Login

Дан Дијаспоре у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

dijasporarukeБЕОГРАД – Универзитет „Сингидунум“ организује 6. јула догађај „Дан Дијаспоре у Београду“.


На Дану Дијаспоре учествују представници матице и расејања, амбасадори као и највиши представници Академије, Универитета и Владе Републике Србије и Републике Српске.


На скупу ће бити речи о везама матице и расејања, повезивању и сарадњи, српском идентитету, 21 век и српски језик, млада дијаспора, повратак и ангажовање, српски језик и дијаспорам, побијање дезинформације о Србији – како вратити добро име Србије.


Програм Дана Дијаспоре од 6 до 7. јула пратиће Изложба књига о дијаспори и Србија у региону.


На овом изузетном догађају говориће, између осталих, Академик Владимир Костић, председник САНУ, Владан Вукосављевић, министар културе Србије, Дане Малешевић, министар просвете и културе Републике Српске, Мирослав Мајкл Ђорђевић, Сан Франциско, један од најуспешнијих Американаца,српског порекла, Никола Лончар, Филаделфија, председник Tesla Science Foundation, и бројни други председници организација расејања као и стипендисти и алумнисти Studenica Foundation из Сан Франциска, млади гимназијалци из Будимпеште, млади и организације из Републике Српске, Румуније, стипендисти и потпредседница Српгко првиредног друтшва из Загреба Оливера Радовић и многи други из Канаде, Шведсе, Аустртије, Румуније, Словачке и Словеније.

 


До сада постављене материјале и прелиминарни програм можете погледати ОВДЕ.

 


Догађај се организује од 11 до 15:30 часова на Универзитету Сингидунум, Кумодрашка 261а.

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 19 јун 2017 14:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија