Logo
Одштампајте ову страницу

Најбољи шеф – поделио запосленима 15 милиона долара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ken-grenda-uvodnaМЕЛБУРН - Аустралијанац Кен Гренда (79), власник аутобуског предузећа „Гренда корпорејшен“ (Grenda Corporation), поделио је после продаје своје породичне фирме 15 милиона аустралијских долара запосленима, желећи да им се на тај начин захвали за њихов поштен рад и лојалност.

Просечан бонус је износио 8.500 долара, али су поједини запослени, у зависности од стажа и положаја, добили и до 30.000 долара. Многи су, пошто су сазнали да су им на рачуне уплаћене толике суме, почели да зову своје банке убеђени да је у питању нека грешка.

Више од 1.800 радника Грендине компаније у Перту, Аделаиди и Мелбурну, од возача до највиших руководилаца, добило је тако укупно 15 милиона аустралијских долара (15,9 милиона америчких долара). Сви запослени су после продаје фирме сачували, уз то, своја радна места.

Овај потез је донео Гренди титулу најбољег шефа. Он, међутим, све заслуге приписује својим запосленима.

„Свака фирма је добра онолико колико су добри људи који у њој раде, а наши људи су фантастични. Код нас има много оних који су друга генерација радника, а један од запослених ради на истом радном месту већ пуне 52 године. Ово је наш начин да им се захвалимо“, преноси Грендине речи аустралијски сајт news.com.au.

Извор: Кућа добрих вести / news.com.au


Последњи пут измењено понедељак, 22 октобар 2012 01:45
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Најновије од Мирјана Јовановић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015