Logo
Одштампајте ову страницу

Прва рели репрезентација Србије наступа на „Ralyy Bulgaria“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

relireprezentacijaajjajajajaПрва репрезентација Србије у рели дисциплини ауто спорта, први пут ће наступати на предстојећем “Rally Bulgaria”, који се 50. јубиларни пут одржава у Бугарској, од 9. до 12. маја, ове године у Варни.

 

У јакој конкуренцији такмичара из региона, нашу земљу представљаће Ненад Вићентић, Жељко Милутиновић, Горан Рабас, Лука Которчевић и Никола Јовић.

 

Председник АМСС Дејан Стојић на конференцији за новинаре на којој је представљена репрезентација истакао је да је АМСС уложио доста напора како би наша земља имала свог представника и на ауто такмичењима, те изразио захвалност свима који су учествовали у стварању репрезентације која ће бранити боје Србије на предстојећем релију. Још пре две године АМСС и САКСС формирали су репрезентацију у картингу и данас та деца већ увелико освајају бодове. Надам се да ћемо тим путем наставити и у рели дисциплини, те да ћемо овај спорт подићи на још виши ниво, рекао је Стојић и најавио формирање репрезентације и у остале две дисциплине.

 

Посебно ми је драго што је први наступ наше репрезентације управо на 50. “Раллy Булгариа”, управо због добре сарадње коју традиционално имамо са пријатељима из Бугарске. Овај рели, укупне дужине 628 километара, вози се два дана и изузетно је захтеван, али ја верујем да имамо репрезентацију којом можемо да се поносимо и која ће успети да се избори са јаком конкуренцијом, рекао је председник САКСС Станиша Лазарац.

 

АМСС је носилац развоја ауто спорта у земљи, а формирање ове репрезентације управо говори у прилог томе, рекао је генерални секретар АМСС Милан Николић који је искористио прилику и истакао да је у марту ове године забележен и рекордан број учлањења у АМСС. У циљу безбедног транзита кроз Србију, пружањем помоћи на путу, својим члановима и члановима иностраних партнерских клубова, и свим другим возачима, слободно могу да кажем да смо у потпуности спремни за наредну сезону. Овим путем апелујем на све возаче да брзину прилагоде прописима у предстојећим празничним гужвама, на градским и магистралним саобраћајницама као и на аутопуту, где мерење средње брзине између наплатних рампи одлично функционише, и свако прекорачење се евидентира и санкционише. Подсетио бих да, као друштвено одговорна компанија ове године организујемо јубиларно, 50. по реду, такмичење основаца “Шта знаш о саобраћају”, чиме спроводимо масовну саобраћајну едукацију за основце водећи рачуна о безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Настављамо путем који смо претходних пет година трасирали заједно са Мирком Бутулијом и оправдавамо поверење грађана које градимо у свом скоро 100 година дугом пословању, поносно је истакао Николић.

 

Репрезентативци Србије изразили су захвалност АМСС и САКСС на подршци, истакавши да се надају да ће такмичење бити успешно, те да ће оправдати указано поверење и Србији донети и први пехар.

 

“Rally Bulgaria” бодује се за Европски рели трофеј (ЕРТ).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 април 2019 14:21
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015