Logo
Одштампајте ову страницу

Новак опет број један

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nolenole1111Новак Ђоковић је поново шампион Аустралијан опена.

 

Освојио је рекордну осму титулу у Мелбурну победом над Домиником Тимом, али је тиме урадио још нешто што су српски навијачи прижељкивали.

 

Ђоковић је тако искористио слабији резултат Рафаела Надала и испадање у четвртфиналу. Шпанац је изгубио доста бодова јер је 2019. управо он играо у финалу против Србина, а Новакова одбрана трофеја значила је и повратак на прву позицију.

 

То значи да ће је Новак данас започео 276. недељу на чело АТП тура и зауставити Надала на досадашњих 208.

 

Са 276 седмица као светски број један, Ђоковић ће бити на тачно 10 недеља далеко Пита Сампраса и његових 286 на другом месту вечне листе.

 

Београђанин би тако могао да престигне легендарног Американца 20. априла уколико све време буде држао прво место у својим рукама. Ипак, далеко више Новака ће занимати удаљеност рекордера Роџера Федерера.

 

Швајцарац је до сада био на првом месту 310 недеља, па ће од понедељка Ђоковић бити удаљен 34 седмице од његовог рекорда...

 

Најранији тренутак када би Ђоковић могао да га престигне на првом месту вечне листе најдуговечнијих владара тениса јесте 5. октобар 2020. године.

 

То значи да би он морао да "веже" тачно осам месеци на првом месту ранг листе не би ли стигао до 311. недеље на тој позицији у каријери.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Мондо


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015