Кућа Добрих Вести

Login

Србија четврта на Првенству Европе

Оцените овај чланак
(1 Глас)



srbijamadjarskarukometБЕОГРАД  - Женска рукометна репрезентација Мађарске освојила је бронзану медаљу на 10. Европском првенству у Београду, пошто је после продужетака у борби за треће место била боља од домаће Србије са 41:38. У регуларном току меч је завршен 33:33 (19:21).


За титулу првака Европе бориће се олимпијски, европски и светски првак Норвешка и вицешампион Европе Црна Гора.
У београдској „Комбанк арени“, пред око 10.000 гледалаца, судили су: Гуско и Репкин из Белорусије.
Србија: Томашевић, Рисовић, Крпеж 1, Поповић 4, Лекић 7 (2), Дамјановић 2, Ерић 3, Рајовић, Поп Лазић 1, Огњеновић, Филиповић 7, Нишавић 1, Милошевић 2, Стоиљковић, Лишчевић, Дмитровић 3.
Мађарска: Хер, Киш, Тришчук, Вертен 2, Сучански 3, Ковачић, Винце 3, Булат, Гербиц 6 (6), Кливињи, Самораншки 3, Редеи Шош 9, Боди 1, Секереш 3, Ковачиц 3, Томори 8.
Искључења: Србија 8 минута, Мађарска 2 минута
Седмерци: Србија 4 (3), Мађарска 6 (6)
Више се није могло. Србија је освајањем четвртог мест постигла свој максимум. Наше рукометашице нису могле да стану на победнички степеник, пошто су одиграле најслабију одбрану на првенству. Имала је Србија, додуше, прилику да се одлепи у вођству у појединим тренуцима, али је Мађарска током целог меча и продужетка знала шта хоће.
Селекција Србије је слабо функционисала у одбрани. Поред тога наш голман Катарина Томашевић је одбранила само шест удараца, што је било далеко испод њеног просека на овом шампионату.
Од средине првог полувремена видело се да Српкиње нису преболеле синоћни пораз од Црне Горе. Нису имале свежине да се одупру инспирисаним Мађарицама, које је скок шут одлично служио. У тренуцима када се резултат могао преломити, домаће играчице нису биле довољно концентрисане у контранападу, па и у томе треба тражити разлоге неефикасне игре.
У екипи Мађарске одличне су биле Викторија Шош са девет и Жужана Томори са осам погодака. Најефикаснија у редовима Србије биле су капитен Андреа Лекић, Биљана Филиповић и Светлана Огњеновић са по седам погодака.  
"Срећан сам што сам тренирао ове девојке. Показале су да могу и знају да играју. На крају нису имали среће да то крунишу медаљом, што смо заслужили", рекао је после утакмице селектор Србије Саша Бошковић.
"Тешко ми је да кажем било шта после оваквог епилога. Мислим да смо заслужили много више, а вечерас смо подбацили тако где смо били најјачи – у одбрани" рекла је Сања Дамјановић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 16 децембар 2012 17:42
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија