Logo
Одштампајте ову страницу

"Српски ванземљаци" на отварању куглане у Крагујевцу

Оцените овај чланак
(3 гласова)


otvaranjekuglanekgsrbijaКРАГУЈЕВАЦ - Куглашка репрезентација Србије, двоструки шампион света одиграла је пријатељску утакмицу са селекцијом Крагујевца на отварњу нове куглане са четири стазе у СЦ Младост. „Српски ванземаљци“ како су их прозвали после два светска злата  и два светска рекорда 2009. у Детенхајму и 2011. у Сарајеву  победили су са 3.533:3.454 чуња и 6:2 у играчким поенима. Њихов резултат је и први екипни рекорд нове куглане, а играч утакмице Вилмош Заварко је са 671 чуњем поставио и први појединачни рекорд!


У редовима домаћина блистао је Алексанадар Милинковић са 621 чуњем.
- Куглана је изванредна – био је одушевљен Вилмош Заварко, светски шампион и рекордер.- Волим овакве стазе које су „поштене“, дају вам награду само ако добро одиграте и добро погодите. Када дођу и чуњеви другог произвођача биће идеална, за резултате од 700 чуњева. У Скопљу сам у суботу оборио такође 671 чуњ. И овде у Крагујевцу сам бацио последњи хитац у пуне и помислио: пашће шестица да поновим резултат. То се и догодило.
Најбољи појединац у редовима селекције Крагујевца, некадашњи омладински репрезентативац и вицешампион света у тендемима Александар Милинковић је такође похвалио куглану:
- Одлична је, веома реална. Добро сам почео, али сам касније мало попустио, понестало ми је снаге.
Селектор репрезентације Србије Милош Поњавић је истакао:
- Резултат је био у другом плану. Уз Заварка добро је одиграо и Јагличић. Сада су паузе у првенствима, нормално је да буде и мало опуштања. Било нам је драго да дођемо на отварање из поштовања према нашим спортским пријатељима из Крагујевца, посебно због Милана Цвике Јовановића великог мецене куглашког спорта који је са крагујевачким куглашима чекао ову куглану шест година. Србија је добила још један диван објекат, добро је да имамо  оваке стазе јер без њих нема ни нових шампиона.
Куглану је отворио Небојша Васиљевић, члан градског већа Крагујевца, који је истакао да је овај прекрасни објекат са четири стазе, вредан 10 милиона динара, резултат сарадње локалне самоуправе и СЦ Младост и да ће служити свим грађанима Крагујевца. Угледне званице поздравио је и директор СЦ Младост Мирољуб Новаковић, рекавши да Крагујевац, после Београда, има тренутно најбољу спортску инфраструктуру и обавестио да СЦ Младост поклања Крагујевчанима, који воле куглање и рекреацију, бесплатне термине до 10. јануара.
Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) је честитао Крагујевчанима на дивној куглани, најмодернијој у Србији која ће много значити  за цео спорт у Шумадији и захвалио се на гостопримству.
Куглана је отворена на црквени празник Детинци, посвећен деци и младима на шта је указао и свештеник који је освештао објекат пожелевши да га користи што више младих Крагујевчана.
Отварању је присуствовао и велики број куглашких радника, тренера и играча, представника клубова из Београда, Краљева, Кљајићева, Крушевца, Трстеника, Горњег Милановца и других  градова.Куглаше је поздравио и прослављени крагујевачки стрелац Стеван Плетикосић.
Утакмицу је судио  међународни судија из Београда Драги Штиковац.
ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА ПОВОДОМ ОТВАРАЊА КУГЛАНЕ У КРАГУЈЕВЦУ: репрезентација Крагујевца – репрезентација Србије 3.454:3.533 (2:6).  Резултати играча: Александар Милинковић – Вилмош Заварко 0:1 (624:671, 1:3), Милован Пантић – Урош Јагличић 0:1 (591:601, 1:3), Марко Јоксимовић - Роберт Ерњеши 1:0 (578:569, 2:2), Марко Маринковић - Даниел Тепша 0:1 (546:295 - играла замена Чонгор Барањ 289, укупно 584, 2:2), Влада Ђорђевић – Тибор Сел 1:0 (570:275, играла замена Горан Остојић 245, укупно 520, 2:2), Драгослав Вуксановић- Јован Ћалић 0:1 (545:319, играла замена Арпад Антал 259, укупно 588, 2:2).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 23 децембар 2012 18:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015