Logo
Одштампајте ову страницу

Мода за људе с посебним потребама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mh008-uvodnaПАРИЗ - Младом француском модном креатору Крису Амбрес Бостону (Chris Ambraisse Boston), док је цртао у метроу, пре шест година пришла је особа са посебним потребама. Дајући му комплименте за његове скице, та особа је приметила да се ниједан креатор не интересује за људе са посебним потребама.

То је био подстицај да 2006. године Амбрес Бостон оснује удружење M&H (“Mode et Handicap…, c’est possible !” – у преводу “Мода и хендикеп…,то је могуће !”) , објављено је у магазину добрих вести у Француској, на веб адреси.

Удружење је формирано да би се дизајнирали и стварали комади одеће линија које су забавне, пречишћене и ергономске, прилагођене особама са посебним потребама.

Удружење М&Х представља сваке године колекцију одеће прилагођене потребама људи, како оних са посебним потребама, тако и оних без тих потреба, ради борбе против сваке врсте дискриминације, објављено је на веб сајту modeethandicap.fr.

Организују се и разне модне ревије у којима учествују, како особе са посебним потребама, тако и оне без тих потреба.

Организује се, такође,  едукација младих студената и младих са физичким или менталним хендикепом, као што су аутистичне особе, за послове у моди и конфекцији.

Удружење сарађује са фирмама, које посебну пажњу посвећују друштвеној и еколошкој тематици, пре свега с удружењем  "Активне жене" које се налази у париској области.

На првом месту су друштвени и етички аспекти живота.

Удружење се залаже и за поштовање радника и животне средине.

                                          Извор: Кућа добрих вести    


Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2012 18:42
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015