Logo
Одштампајте ову страницу

Два пута за титуле у Залаегерсегу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

baranjБЕОГРАД – Репрезентација Србије отпутовала је из Врбаса на појединачни јуниорски и сениорски Светски куп, чији је домаћин од 7. до 10. фебруара мађарски град Залаегерсег (Zalaegerszeg).


У сениорској конкуренцији играће Даниел Тепша и Барањ Чонгор (обојица Београд „Поштанска штедионица“) и Ливиа Санто (Пионир, Суботица). У јуниорској конкуренцнији за титуле ће се борити Хермина Лукач (Јединство, Нови Бечеј) и Маја Ђукић (Раднички, Нови Сад), као и Роберт Ерњеши (Сегедин) и Игор Ковачић (Црвена звезда БН Бос).
Због обавеза у екипи Спорта из Подбрезове, на списку нема Вилмоша Заварка светског рекордера и најбољег српског куглаша.
У стручном тиму су селектор сениорки Мирко Чуквас и селектор јуниора Војко Павловић. Вођа делегције биће Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ).
- Ове године српско куглање биће два пута на испиту у Залаегерсегу, прво на појединачном Светском купу, потом и на екипном Шампионату света  за сениоре и кадете од 9. до 25. маја – каже Урош Драгојловић.

- Добри резултати на Светском купу,  сигурно ће помоћи да са полетом наставимо сезону са циљем да у мају одбранимо обе екипне титуле у мушкој конкуренцији – сениорску и кадетску, али и да нам се женске репрезентације упусте у борбе за медаље. Прижељкујемо, посебено, победу сениора јер би тако постали троструки узастопни шампиони света пошто су већ два пута 2009. у Детнхајму и 2011. у Сарајеву освајали “кров света”.

Успеси куглаша Србије са ранијих Светских купова

На последњем Светском купу у Талину у Естонији 2011. Ливиа Санто и Роберт Ерњеши су освојили јуниорске златне медаље, а Вилмош Заварко сениорско сребро. Ерњеши је прошле године на кадетском Светском купу у Бауцену у Немачкој освојио појединачно злато. Санто има и јуниорску бронзу 2008.
Са Светских купова у овој селекцији медаље имају и Даниел Тепша (сениорска бронза из Ријеке 2009), Чонгор Барањ (јуниорска бронза 2006) и  Хермина Лукач (пионирско сребро у пару са Марком Антићем у Ријеци 2010).
Куглаши су са светских купова (пионирски, кадетски, јуниорски и сениорски) донели, од 1989. до сада, 24 медаље (11 – 4- 9). Роберт Ерњеши има три титуле (две кадетске 2010. и 2012. и јуниорску 2011), Милана Павлиц две титуле (кадетску појединачну и кадетску у пару са Иваном Анђелковићем 2008) и по једну титулу имају Ливиа Санто (јуниорску 2011), Вилмош Заварко (јуниорску 2009), Антонија Шкафар (сениорска, 1989.), Арпад Борош (сениорска 1994.), Санела Новић Сутуровић (сениорска 2001) и Сандра Матешић (сениорска 2002).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 фебруар 2013 21:32
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015