Logo
Одштампајте ову страницу

Чаробни свет знатижељних ђака

Оцените овај чланак
(3 гласова)

uvodnaБЕОГРАД - „Родитељи,  играјте се што више са децом", поручује  дипломирани сликар Миљана Радојичић,  која се после завршене Академије ликовних уметности посветила раду са децом. У свом атељеу Миљана држи часове сликања, уводећи ђаке у чаролију света сликарства.

„Не могу сви да буду уметници“, сматра Миљана, додајући да ,,код деце треба тежити томе да развију креативни начин размишљања".
Миљана је имала неколико радионица у којима су учествовале мајке и ћерке. Било јој је необично да их посматра, јер је видела да међу њима не постоји присност у игри.

 

Атеље отвореног срца

 

После завршене Академије Миљана се талентом преточеним у уметничка дела и преношењем знања ђацима у својој школи сликарства, пробија кроз живот.
Кроз уметност и бављење послом, који је и љубав, лакше се и лепше корача кроз живот, што потврђује и широк осмех пун топлине и позитивне енергије са којима нас је примила у свој атеље. Заправо, њен атеље је на идеалан начин преуређена гаража, у којој слика и деци старости од четири до 12 година држи часове сликарства.

Свако ко уђе у тај простор може да осети креативни амбијент, топлу атмосферу уметничког стварања, пропраћену сликарским ,,реквизитима”.

Миљана за интернет новине ,,Кућа добрих вести" каже да је до 11. године желела да буде модни креатор, али да јој је у средњој школи постало јасно да ће се бавити сликарством.

Две године се у атељеу вајара Градимира Рајковића спремала за пријемни испит на Факултету ликовних уметности. Након што је завршила факултет дошла је на идеју да искористи гаражни простор за свој уметнички рад и школу.

У почетку је имала велику подршку пријатељице, која је имала своју школу на Новом Београду.

Већ пет година у београдском насељу Миријево њен атеље веома успешно функционише.

Она каже да су јој атеље и школа отворили и разне друге могућности - рад на многим занимљивим пројектима. Један од пројеката је и посао са децом из дома за незбринуту децу „Јован Јовановић Змај“ из београдског насеља Браћа Јерковић. Миљана је са њима радила мозаике направљене као сточићи.

"Што се тиче мојих планова, у мају имам изложбу у галерији ,Нова' на Косанчићевом венцу. Стално мислим на то  и стрепим како ћу да стигнем да урадим. Крајем месеца идем на  међународни симпозијум ,камена', који се одржава у у Аранђеловцу".

"За сада немам дугорочнијих планова, осим што желим да се овог лета одморим и уживам поред мора", каже Миљана. 

                                                                           Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2013 11:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015