A+ A A-

Адвокат филантроп и доброчинитељ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tonyЛОС АНЂЕЛЕС – Педесетједногодишњи калифорнијски адвокат Тони  Толберт (Tony) одлучио је да на годину дана препусти свој потпуно опремљени дом у Лос Анђелесу породици Дјукс (Dukes), коју је пронашао у локалном свратишту за бескућнике, и то без икакве накнаде.

Он се нада да ће самохраној мајци са четворо деце помоћи да стане на ноге. Породица ће моћи да се поново окупи, пошто најстаријег сина нису примили у свратиште за жене и децу,  па сада живи у другом прихватилишту за бескућнике.

„Не морате да будете Бил Гејтс или Ворен Бафет или Опра да бисте чинили добро“, преноси Тонијеве речи „Си-би-ес њуз“(cbsnews.com). „Можемо то да радимо ту где смо и са оним што имамо“.

Адвокат ће се на годину дана преселити у родитељски дом, у којем је, како каже, и научио шта значи великодушност и брига за друге.

Тонијев отац је увек примао у свој дом оне којима је привремено био потребан кров над главом и то је слика коју Тони носи из детињства.

Калифорнијски адвокат се нада да ће његов поступак подстаћи и друге да пруже руку онима у невољи и да почну да више мисле о другима.

„Доброта рађа доброту. Великодушност рађа великодушност. Љубав рађа љубав. Верујем да ће, ако буде више људи који чине добро за друге, а мање оних који чине ужасне ствари другима, свет постати бољи“, поручио је адвокат Толберт.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 фебруар 2013 05:14
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани