Logo
Одштампајте ову страницу

"Српски ванземаљци" 4.017 чуњева на приремама за СП

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

srriblipaprikasБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Шесторица српских сениора на припремана у Бањи Јунаковић за куглашки Шамионат света у мају у Залаегерсегу у Мађарској, оборили су 4.017 чуњева и оно „Аууу...“ из наслова је – разумљиво!


И што јер још интересантније, у два контролна тренинга просек шест играча био је већи од 4.000 чуњева (светски рекорд држи из Детенхајма репрезентацаја Србије од 3.969 чуњева) – у првом 3.995 у другом 4.017 чуњева!
Актери ових чуда „српских ванземаљаца“, били су на првом тренингу Симијоновић 638, Јагличић 648, Заварко 692, Ковачић 653, Сел 650, Ћалић 663, Ерњеши 671, а на другом Заварко 719, Сел 651, Остојић 668, Ћалић 657, Ерњеши 664 и Ковачић 658. У репрезентацији су Чонгор Барањ, Милош Симијоновић, Даниел Тепша и Горан Остојић (Београд), Јован Ћалић и Вилмош Заварко (Спорт, Подбрезова), Роберт Ерњеши и Тибор Сел (Сегедин), Урош Јагличић (Металац) и Игор Ковачић (Црвена звезда).
Можда је разлог за оваку добру игру био и интерни окршај „млади“ против „мало старијих“. Улог је био рибљи паприкаш који је сјајно спремио домаћин куглане Милан Штулић. Достојанствено су га платили „мало старији“  и у сласт појели са „младима“. Заварко је капитулирао после трећег тањира, а Тепша и Барањ, који су мало  закаснили због сметова и застоја на путу, докусурили су остатак из котлића...
- Ово су резултати „из пуног тренинга“ јер смо у четири дана одржали шест тренинга на овој сјајној куглани и захваљујем се у име свих репрезентативаца и чланова стручног штаба домаћинима у Бањи Јунаковић на гостопримству – каже селектор сениора Милош Поњавић.- Наравно да ови резултати стварају добру атмосферу и што је најважније и млади Симијоновић и Ковачић су се показали. Чека нас тежак посао на СП, имамо велику обавезу да одбранимо титулу. У Залаегерсег ћу повести девет играча, списак је још отворен... Сел и Ерњеши неће играти против Румуније, план нам је покварило невреме у Мађарској јер је утакмица њиховог клуба Сегедин померена за један дан и нису могли да оду и да се врате.
У сениорској женској репрезентацији по избору селектора Мирка Чукваса су Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Зорица Бараћ, Естела Гере, Невенка Јоковић, Рената Вилов и Ливиа Санто (све Пионир), Јелена Богданов (Срем, Рума), Маја Ђукић (Раднички, НС), Хермина Лукач (Јединство, Нови Бечеј) и Бојана Милетић (СПЦ Воводина):
- Форма је одлична, посебно Ливие Санто која је тренутно најспремнија  и младе Маје Ђукић. Обе су на припремама постигле најбоље резлтате у каријери.  Од ових десет играчица, осам ће ићи на СП, ако наравно не буд неких, не дај Боже, повреда. Против Румуније нам је важан тест и очекујем добар резултат екипе.
 Весна Бошков и Оливера Чикош (Банат), Санела Милосав (Кристал), Ангела Жолнаи и Вања Таталовић (Цамбо инвест), Наташа Богосављев („Т. Марковић“, Кикинда), Кристина Љубенковић (Колубара) и Сара Журовски (Срем) су биле на припремама у кадској селекцији коју води селектор Љубомир Штетин.
- Осим Вање Таталовић, која је играла пионирски Светски куп, све остале дебитују на великим такмичењима и са те стране ми је, као селектору, најтеже. Немамо „звезде“, уједначен је квалитет, али није ово „затворен“ списак. Врата у репрезентацији су отворена свима који то заслуже резултатима,  понашањем и односом према обавезама какаве намеће статус репрезентативке. Ове припреме су много користиле, поготово што су нам на крају у госте дошле увек квалитетне Румунке.
Кадети Ален Кујунџић (Ц. звезда), Милорад Војновић (Полет ПБ), Борислав Рогић (Партизан), Норберт Ерњеши (Јединство), Бојан Кличарић (Срем), Давид Лаиншчак (Раднички, Кикинда), Марко Антић (Словен) и Немања Мусулин (Апатин) водио је на припремама селектор Драган Фатовић:
- Форма је чак и боља него што би у овај фази рада било нормално – нашалио се Фатовић.- На тренинг мечу оборили су 2.532 чуња, Антић 674, Војновић 632, Кличарић 614 и Мусулин 612  што је изванредан резултат, обзиром да је ово скоро потпуно нова селекција, а Ален Кујунџић је и повређен. Биће још окупљања до поласка на СП и  чека нас напоран рад. Бранимо титулу из Сарајева 2011. а то је увек теже него освајати.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 март 2013 13:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015