A+ A A-

Смиљанићу "Отварање сезоне" у Ковилову

Оцените овај чланак
(1 Глас)

trojicaprvihotvsezonesadesnasmiljanicdrljacanedicБЕОГРАД - Млади стрелац Грофа из Калишта код Пожаревца Немања Смиљанић, освајач другог места на јуниорском Светском купу у гађању глинених голубова у Порпету прошле године, освојио је прво место  на турниру “Отварање сезоне – меморијал Војислав Ракић” у дисциплини трап  на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово”.


У конкуренцнији 62 такмичара из свих српских клубова у дисциплини 50 голубова и финале са 25 голубова по старим правилима, Смиљанић је погодио 66 голубова (40 у основном делу и 20 у финалу). Бранко Дрљача (Рикошет, Београд) са 65 (44 и 21) и Пера Недић (Јединство трап Стара Пазова) са 63 голубоа (46 и 17) били су други и трећи.
У финалу, четврто место припало је Зорану Лукићу (Рикошет) са 62 (43 и 19), пети је био Бранислав Танчић са 59 (53 и 16) а шести Слободан Перишић са 57 (43 и 14).
Смиљанић је био трећи на отварању сезоне у Старој Пазови крајем фебруара, када је победио Зоран Лукић испред Бранка Дрљаче.
- Радује овакав одзив стрелаца, изгледа да су се ужелели такмичења – рекао је Драган Јевтић председник Стрељачког савеза за летеће мете Србије, који је са селектором Дејаном Михајловићем пратио турнир.-  Очкује нас богата сезона, један од валиких изазова је и учешће двојице наших стрелаца на Медитеранском играма у Турској и надамо се добрим резултатима.
Прво такмичење за Куп Србије у гађању глинених голубова – трап  одржаће се 23. и 24 марта такође на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 март 2013 14:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани